Golden Gate Bridge

Wind laat Golden Gate Bridge zingen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

Is het een orgel? Een windgong? Een didgeridoo? Nee, het is... de Golden Gate Bridge. De beroemde brug in San Francisco is opgeknapt en kan nu beter tegen de wind. Maar daar gaat-ie wel van zingen...

Vrijdag hoorden inwoners van San Francisco opeens een mysterieus geluid. Het werd vergeleken met een orgel, windgong, didgeridoo, of blazen op een frisdrankflesje. Sommigen vonden het mooi, anderen verschrikkelijk. Al snel bleek de Golden Gate Bridge de oorzaak van het vreemde geluid.

Tot kilometers ver te horen

De beroemde brug krijgt een opknapbeurt. Het kan daardoor beter tegen harde windstoten. Maar de wind die tussen de nieuwe spijlen doorkomt, laat de brug nu ook zingen! En dat geluid is tot kilometers ver weg nog goed te horen.

Alleen bij harde westenwind

Voor de liefhebbers is het nieuwe geluid van de Golden Gate Bridge een feest, voor de haters vette pech. Gelukkig voor die laatsten waait het niet altijd zo hard en gebeurt het alleen bij westenwind. Het geluid is dus niet elke dag te horen.

Zo klinkt de zingende Golden Gate Bridge

Hoe vind jij het klinken? In dit filmpje hoor je de brug zingen:

Anderen lazen ook: Sterk en duurzaam: levende groene bruggen

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.