ANP

Wist jij deze 5 dingen al over Michael van Gerwen?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Michael van Gerwen heeft zijn titel terug! De darter won met 11-9 van Gerwyn Price en veroverde zo de eerste plek op de Players Championship Finals. Dit wist jij (vast) nog niet over wereldkampioen Van Gerwen.

1. Zijn eerste Europese jeugdkampioenschap

Wist je dat Van Gerwen al sinds kind heel goed is? Hij begon op zijn dertiende met darten en won op zijn vijftiende gelijk het Europees jeugdkampioenshap. Twee jaar later wint hij als zeventienjarige de Winmau World Masters, een groot belangrijk darttoernooi.

2. Hij is gek op fastfood

Het lievelingseten van Van Gerwen is… McDonald's. Bang om dik te worden van alle hamburgers is hij niet: ‘Oh, dat ben ik al’, zei hij ooit in een interview over zijn liefde voor de fastfoodketen.

3. Zijn bijnaam is...

De bijnaam van Van Gerwen is Mighty Mike. Dit is niet altijd zo geweest: vroeger noemde mensen hem Bulldog. Deze bijnaam kreeg hij omdat hij groot en dik is, net als een bulldog.

4. Hij won het meeste prijzengeld

Al dat winnen heeft Van Gerwen een hoop prijzengeld opgeleverd. Hij heeft als darter zelfs het meeste prijzengeld gewonnen van alle darters ter wereld. Inmiddels heeft hij een paar miljoen op de bank staan.

5. Hij werd geïnterviewd voor Zappsport

Twaalf jaar geleden werd Van Gerwen als zeventienjarige jongen geïnterviewd voor het programma Zappsport. In deze uitzending vertelt hij presentator Ron Boszhard dat het moeilijk is om rijk te worden van darten. Nou, dat had hij dus goed mis!

Bekijk hier de aflevering van Zappsport:

Anderen lazen ook: Barney stopt met darten, of toch niet?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook