ANP

Zappsport wint prijs voor beste kinderprogramma

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Zappsport heeft woensdagavond tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala de prijs voor het beste kinderprogramma gewonnen.

Ook Kinderen voor Kinderen en CupCakeCup maakten kans op de Televizier-Ster Jeugd. Freek Vonk reikte de prijs uit aan presentatoren Ron Boszhard en Britt Dekker. Ook varaan Johan was van de partij.

De prijs voor het beste kinderprogramma wordt al sinds het jaar 2000 uitgereikt. De winnaar wordt door het door het publiek bepaald door stemmen. Onder andere Het Klokhuis, Willem Wever, SpangaS, Brugklas, Checkpoint wonnen al eens. Vorig jaar was de award voor De Eindmusical.

Veel prijzen

Tijdens het jaarlijkse tv-feest werden meer prijzen uitgereikt. De belangrijkste (Gouden Televizier-Ring) was voor Chateau Meiland. Ook de programma's Beste zangers en Expeditie Robinson waren genomineerd.

Presentator Beau van Erven Dorens won de Televizier-Ster Presentator. De prijs voor beste presentatrice was voor Chantal Janzen, die de award voor de vijfde keer kreeg.

Twee keer Nienke

Nienke Plas won de Televizier-Ster Online-Videoserie voor haar YouTube-serie Shitty Diary. Ze nam het op tegen #BOOS van Tim Hofman en Jachtseizoen van StukTV. Daarna kreeg ze nóg een prijs: de Televizier-Ster Talent. Om het rijtje compleet te maken: actrice Elise Schaap kreeg de Televizier-Ster Acteur/Actrice. Ze is bekend van haar rol Ruxandra in tv-serie Familie Kruis.

Anderen lazen ook: Welk kinderprogramma wint tv-prijs?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook