Gettyimages

Zien: oma Sally (85) zoeft van zipline

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
plaatje
Niki
Meijer

Deze week kwam de wens van oma Sally (85) uit Engeland uit. Ze mocht van de snelste zipline ter wereld, samen met haar dochter. En dat leverde bijzondere beelden op.

Sally Webster woont in een verzorgingshuis in Engeland. Daar staat een wensboom waarop bewoners activiteiten mogen voorstellen die ze graag eens proberen. Sally wist wel iets: het was haar grote wens om samen met haar dochter van een zipline te gaan. Dan hang je aan een touw en zoef je met een flinke snelheid naar beneden. 

Snelste zipline

Die wens kwam deze week in vervulling. Samen met haar dochter mocht Sally van de Velocity 2 in Wales. Dat is de snelste zipline ter wereld en de langste van Europa. Voordat Sally van de zipline mocht, zei ze tegen het Britse nieuwsmedium BBC: 'Ik ben zenuwachtig, maar erg opgewonden.'

Veiligheid

Sally droeg een veiligheidsbril, een helm en een veiligheidspak. En toen ze eenmaal aan de zipline hing, vloog ze als een kanonskogel door de lucht. Met 160 kilometer per uur zoefde ze 1,5 kilometer lang op 150 meter hoogte naar beneden. Op de beelden glimlacht ze en gooit ze haar armen in de lucht. Aan haar publiek zei ze achteraf dat ze het geweldig vond. 

Bekijk de beelden van Sally's avontuur hier:

Anderen lazen ook: Jongen botste vliegend tegen luiaard op

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps