Foto: Unsplash

Fortnite binnenkort niet meer te spelen in China

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

Speel jij wel eens online een potje Fortnite? Kinderen in China kunnen dat binnenkort niet meer, het schietspel is daar namelijk over een paar weken niet meer beschikbaar. 

Vanaf 15 november is Fortnite niet meer te spelen in China. Dan gaan de servers uit de lucht en kun je het spel daar niet meer openen. Het is niet helemaal duidelijk waarom Fortnite verdwijnt. Maar het is wel al langer bekend dat de Chinese regering strenge regels maakt rondom gamen. 

Aangepaste versie

Fortnite was daarom al aangepast in China. Doodskoppen werden verwijderd en je kon niet meer betalen met de Fortnite-munten V-bucks. Een van de strenge regels rond gamen is dat Chinese kinderen nog maar 3 uur per week mogen gamen. Dat was ook gelijk te merken in Fortnite. Als ze langer dan die tijd speelden, konden ze geen punten meer verdienen en kregen ze een melding dat ze moesten stoppen.

Anderen lazen ook: Nog maar 3 uur per week online gamen in China.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook