Foto: Shutterstock

Geen Fortnite downloaden door geldruzie

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Fortnite op je telefoon downloaden? Sinds vandaag is dat een stuk moeilijker geworden. De app is verdwenen uit de AppStore en Google Play. Er is gedoe over... geld.

Hoe dat zit? Er is een ruzie tussen Fortnite en de grote bedrijven die ervoor zorgen die de app-winkels in handen hebben: Google en Apple. Die ruzie gaat over geld. Fortnite is gratis om te downloaden. Maar spelers kunnen extraatjes kopen, zoals een aangepaste skin (uiterlijk) of wapens. En over dat geld is nu gedoe. Want: van alle dingen die spelers kopen, gaat een deel van het geld naar Google en Apple. De makers van Fortnite, Epic Games, vindt dat oneerlijk: zij willen alle inkomsten ontvangen.

Makers Fortnite naar de rechter

Daarom bedachten ze een foefje, waarmee ze ervoor zorgden dat Epic het geld zélf kon binnenharken. En dus niets aan Google hoefden af te staan. Maar dat foefje konden ze niet lang gebruiken. Apple vond dat Epic zich niet aan de regels hield, en kiepte Fortnite als eerst uit zijn AppStore. Later gooide ook Google het spel uit Google Play voor Android-telefoons. Epic Games is daar woedend over. Het bedrijf is naar de rechter gestapt. 

Nog wel op andere apparaten

Spelers die de app al hebben, kunnen die gewoon blijven gebruiken. Maar nieuwe updates installeren kan niet meer. Downloaden op je telefoon kan nog wel via een omweg, namelijk via de app van Epic Games. Op andere platforms (zoals de Nintendo Switch en de Xbox) kun je Fortnite ook nog spelen. Officieel is het spel bedoeld voor spelers vanaf twaalf jaar, maar er zijn ook veel jongere gamers.

Anderen lazen ook: Fortnite lanceert seizoen 3: dit moet je weten

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps