Ninja

Gigantisch veel geld verdienen met gamen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Het spelen van computerspelletjes is allang niet meer alleen voor de lol. Met gamen en e-sports kun je tegenwoordig flink wat geld verdienen.

Gametoernooien met een prijzenpot van 100 miljoen dollar, een e-sportbar in Amsterdam en een opleiding tot professioneel gamer in Engeland. Gamen is de laatste jaren big business geworden.

Populair

De 26-jarige Amerikaanse gamer Tyler 'Ninja' Blevins (foto boven) is bijvoorbeeld erg populair op dit moment. Hij verdient miljoenen dollars met het spelen van Fortnite. Gamers verdienen geld door het spel te livestreamen op YouTube en Twitch. Die views leveren geld op en daar bovenop krijgen de gamers een bedrag van hun fans.

Verschil

Volgens game-deskundige Ward Geene is er wel een verschil tussen gamers en e-sporters. Hij vertelt RTL Nieuws dat een gamer als Ninja vooral anderen vermaakt. Voor e-sporters is gamen een serieus beroep. Ook al verdienen ze nog niet altijd genoeg om van te leven. Daarom vloggen sommigen om wat bij te verdienen.

Geld

Omdat wereldwijd meer dan 154 miljoen mensen naar e-sport-wedstrijden kijken, zit in de gaming-industrie heel veel geld. Wereldwijd zo'n 100 miljard euro per jaar schrijft RTL Nieuws. Volgend jaar is dat zelfs 118 miljard euro. Dat is geen wonder als je weet dat dit soort wedstrijden meer dan 154 miljoen kijkers per jaar trekken. De maker van Fortnite stelde laatst zelfs 85 miljoen euro beschikbaar voor de beste gamers. Een recordbedrag.

Anderen lazen ook: 85 miljoen euro voor beste Fortnite-spelers.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.