beeld anp

Strenge gameregels voor Chinese kinderen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

De Chinese regering vindt dat kinderen in China te veel tijd aan gamen besteden. Daarom gelden er vanaf nu nieuwe strenge regels in het land. Kinderen en jongeren tot 18 jaar mogen voortaan door de week niet langer dan negentig minuten per dag gamen. En ‘s nachts mag het helemaal niet meer. 

In het weekend en tijdens feestdagen mogen kinderen drie uur lang spelen, maar ook dan is gamen tussen tien uur 's avonds en acht uur 's ochtends verboden. De regels zijn bedacht om gameverslaving te voorkomen.

Geen Nickname

Chinese kinderen mogen ook geen games meer spelen onder een nickname. Ze mogen zich alleen nog maar onder hun eigen naam aanmelden. Ook wil de regering voorkomen dat kinderen te veel geld uitgeven aan spelletjes. Kinderen tot zestien jaar mogen per maand niet meer dan 25 euro uitgeven. Jongeren tussen 16 en 18 jaar mogen niet meer dan 59 euro per maand uitgeven aan games.

Gamebedrijven

Die nieuwe regels zijn natuurlijk best lastig te controleren. Er komt in China geen game-politie die alle kinderen gaat controleren. Maar de regering wil dat de gamebedrijven zorgen dat iedereen zich aan de nieuwe regels houdt. Als ze dat niet goed genoeg in de gaten houden, mogen ze geen games meer verkopen in China.

Anderen lazen ook: China rekent af met wc-papier dieven.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

dat gamen mag wanneer je wil het is jou leven en je moeder beslist gewoon dathfuygrfghugh dommmmmmm

qde4hqqqqqqqqqqqqqqqqqq5rhyuuuu3qqqqqqqqqqq4yw3444yer5hywetfgnnnnnnwrhbxswwwwwwwwhsreetnhjaegnjxerbhesrhqetnhjwghaethbwrhgerhs3w

OK BOOMER!

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.