‘Ik wilde Karel Appel niet na-apen’

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Govrien Oldenburger
Govrien
Oldenburger

Kwakken modder, jam en appelstroop vlogen woensdag rond in het Cobra Museum in Amstelveen. Tussen de meesterwerken van Karel Appel en Corneille mochten zo'n veertig kinderen kliederen. Hun jamwerken bleven de hele dag hangen. Ook dat van Bo (10). 

‘Ik vond het heel leuk’, vertelt Bo. ‘Dit mag ik thuis nooit!’ Ze gebruikte tomatenketchup, chocopasta en pindakaas. En werkte niet met een kwast, maar met haar handen. Een plan van aanpak had ze niet. ‘Maar ineens zag ik een dolfijn in mijn werk.’ Daar besloot ze mee verder te gaan. Er volgde een vin en ze zette er golven onder. De actie was een initiatief van een groot verfmerk. Kinderen konden zich aanmelden om te komen kliederen.  

En dat deed Bo, met aan haar linker- en rechterhand een echt Karel Appel-schilderij. Was dat geen fijne inspiratie? ‘Ja, ik zag er veel dingen in’, zegt ze. ‘Maar ik wilde ze natuurlijk niet na-apen.’ Ook moest ze opletten waar ze mikte. Want het was niet de bedoeling om een peperdure Appel te raken. ‘Het ging niet één keer mis.’  

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Zou ik ook willen doen! Duimomhoog

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.