Beelden ANP, Wikipedia

7 stiekem superslimme dieren

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lotte Kok
Lotte
Kok

Vandaag in het nieuws: kraaien zijn net zo slim als apen. Huh, echt? En welke dieren zijn dan nog meer stiekem superslim? We zetten er zeven op een rij! 

1. Nou, kraaien dus! 
Kraaien hebben een hartstikke goed geheugen. Zo kunnen ze heel lang onthouden waar ze hun eten hebben verstopt. Maar ze kunnen ook mensengezichten onthouden! Als je ooit een kraai schopt of probeert te vangen, weet-ie nog heel lang dat jij dat hebt gedaan....

2. Octopus
Een octopus is het slimste diertje van de zee. Hij heeft twee soorten hersenen: in zijn hoofd en in zijn tentakels. Zo kan hij heel goed twee dingen tegelijkertijd doen. Zijn tentakels kunnen lekker zwemmen, terwijl hij met z'n hoofd aan héél andere dingen denkt. Ook is een octopus heel goed in het gebruik van spulletjes. Kijk maar naar dit filmpje:3. Varken
Varkens weten precies welke mensen lief voor ze zijn, en welke niet. Ook zijn ze heel sociaal. Ze zijn heel trouw aan hun vrienden en familie. En ze kunnen 'praten'! Wist je dat varkens wel twintig verschillende geluiden hebben om met elkaar te kletsen?

4. Ratten
Als één rat in een val zit, helpt een ander hem te ontsnappen. Gewoon omdat ze dat zielig vinden voor de andere. Ook zorgen ze voor ratten die ziek of gewond zijn. En ze kunnen heel goed ruiken. Ze kunnen met hun neusjes bommen opsporen! 

5. Olifanten
Olifanten zijn (voor zover bekend) de enige dieren die rouwen. Als er een andere olifant doodgaat, zijn ze daar heel lang verdrietig om. Bovendien hebben ze een supergoed geheugen. Nog veel beter dan mensen! 


6. Duiven
Duiven kunnen zichzelf herkennen in de spiegel! En ze kunnen heel goed de weg vinden, door een soort ingebouwd kompas. Postduiven kunnen honderden kilometers vliegen en toch weer de weg terug naar huis vinden. Dat komt ook door hun goede geheugen: ze herkennen bijvoorbeeld gebouwen.

6. Eekhoorn
Een eekhoorntje verstopt per jaar wel duizenden nootjes in het bos. Die kunnen daar wel maanden liggen. Toch weet-ie ze bijna allemaal weer te vinden! En als er een ander eekhoorntje kijkt, doet hij soms net alsof hij een nootje verstopt. Om de ander te foppen! 

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Gaaf! Juichen Wist je dat kraaien ook gereedschap konden gebruiken? Duimomlaag

Wat betekend dit Vraagtzichaf Vraagtzichaf

Ik snap het niet het zouden 7dingen zijn...maar bij de laatsten staat 6. Rentweg Rentweg Rentweg Rentweg Rentweg Rentweg Rentweg Rentweg

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps