Foto Dreamstime

Eerste Hulp Bij Feestdagen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Bouwien Jansen
Bouwien
Jansen

Feestdagen leuk? Ze zijn levensgevaarlijk! Tijdens het kerstdiner krijg je de raarste keukenexperimenten op je bord, enge ooms en tantes geven ongevraagd natte zoenen en je ouders verwachten dat je gezellig mee gaat wandelen. Yuk! Wees niet bang. Deze spoedcursus sleept je er doorheen.

Ongewenste zoenen - zo vermijd je ze
‘Wat ben jij gróót geworden! Geef-es een lekkere pakkerd, lieverd.’ Gruwel jij ook zo van familieleden die denken dat ze je zomaar kunnen aflebberen? Blijf kalm. Loop op oom/tante/anders af vóórdat/ie toeslaat. Steek je rechterarm demonstratief naar voren en roep: ‘Ik heb een beginnende koortslip!’

Smerig eten - zo ontduik je het
Geen trek in gegrilde kervelknol op een bedje van spruitenmayonaise, gelardeerd met geribbelde herfstradijsjes? Vraag of je zelf een gang van het kerstdiner mag maken. Ouders trots en jij eet iets wat je lust. Kwestie van twee vliegen in één klap. 

Als dat niet lukt - zo krijg je het door je keel
Sommige ouders zijn hardnekkig. Ze willen per se de keukenprins uithangen met kerst. Geen paniek. Adem diep in en slik de kervelknol door zonder goed te kauwen. Dan komen er zo min mogelijk smaakstoffen vrij. Ook handig: op tafel staat vast wel een sausje dat te pruimen is. Overgiet de knol (of iets anders raars) ermee en het glijdt zo naar binnen. Denk tijdens deze barre uitdaging aan het nagerecht. Daarmee is meestal niks mis.

happy new year

Lang aan tafel zitten - zo houd je het uit
Hoeveel gangen kan een kok verzinnen? Véél!! Het kerstdiner duurt meestal walgelijk lang. Is er geen tafelschikking? Ga dan zo snel mogelijk naast een leuk persoon zitten. Ben je toch naast een saaie sul beland? Leg dan stiekem je DS onder het tafelkleed. Ook slim: werp jezelf op als fotograaf en leg het familiegeluk vast met een camera. Zo kun je tenminste een beetje rondlopen.

Het wandelingetje - zo ontkom je eraan
Even bewegen tussen al dat vreten door is geen slecht idee. Maar waarom willen grote mensen dan altijd een suf stukje wandelen, terwijl jij meer zin hebt in een stevig stukje stuiteren? Zeg met je liefste smoeltje dat jij nu liever je kamer wil opruimen. Leg een paar dingen netjes in de kast en klaar ben je. Daarna is het vrij spelen. 

Als dat niet lukt - zo maak je er wat van 
Soms ontkom je gewoon niet aan een wandeling. Geen stress! Neem een bal mee, dan word het misschien nog wat. Of regel een hond om mee te ravotten. Je kunt ook een leuke route voorstellen. Bijvoorbeeld eentje die toevallig langs het huis van een vriendje leidt die toevallig net buiten staat en toevallig vraagt of je zin hebt om te voetballen…

Cadeautjes krijgen - zo reageer je op stomme pakjes
Een zelfgebreide trui met kerstballen of een oerlelijke ketting. Niet iedereen voelt aan wat jij mooi vindt. In dit soort pijnlijke situaties is het belangrijk om kalm te blijven. Glimlach naar de gever, hoe nep het ook voelt. Als iedereen weg is, maak je een foto van het gruwelcadeau en zet je het op Marktplaats. Wie weet levert het wat op!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps