Foto ANP

Ganzen eten doolhof op

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Verdwalen in een doolhof van maïs. Dat leek ze leuk bij Kasteel Hoensbroek in Zuid-Limburg. Daarom zaaiden ze een groot stuk van de kasteelweide in met maïszaadjes. Maar een stel wilde ganzen verpestte het idee.

Een maïsdoolhof maken is eigenlijk heel simpel. Je strooit wat zaadjes op het land van een boer en wacht dan tot de maïs gaat groeien. Net zo lang tot het zo hoog is, dat je er niet meer bovenuit kunt kijken. Maar bij kasteel Hoensbroek ging het anders. Na een paar weken groeide er nog niets. Vreemd, want maïs groeit juist erg snel. Niemand begreep wat hier aan de hand was. Tot de boer belde en vertelde dat wilde ganzen alles opgegeten hadden.

Bij kasteel Hoensbroek moeten ze nu helemaal opnieuw beginnen met het doolhof. Maar deze keer kijken ze wel uit. Ze spannen een groot net over het land. Zo kunnen de ganzen er niet meer bij. Als alles goed gaat, opent het doolhof op 14 juli. Voor kinderen is de maïs dan zeker hoog genoeg. Alleen ouders moeten nog even wachten. Zo'n doolhof is wel erg makkelijk als je er met je hoofd bovenuit komt!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

grapig verhaaltje (ik geloof er niks van)

dit was het verhaaltje van

ROBIN JACOBS OLIEFIER

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps