Foto AFP

Gedoe om puppy

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Carolien
Carolien
Plasschaert

‘Jullie krijgen een puppy', beloofde Barack Obama zijn dochters Malia (10) en Sasha (7) tijdens zijn overwinningstoespraak. Over die belofte is nu veel gedoe in de Verenigde Staten.

Vorig jaar zeiden Barack en zijn vrouw Michelle Obama namelijk nog dat ze graag een asielhond wilden. Maar nu heeft de toekomstige president het over een nieuwe puppy. Daar zijn organisaties die opkomen voor dieren erg van geschrokken. Ze organiseerden een actie en hebben al meer dan vijftigduizend handtekeningen opgehaald. Ze hopen dat de familie Obama zich bedenkt en toch een hond uit het asiel zal nemen.

Op de website www.presidentialpup.com kunnen Amerikanen stemmen welk ras hond het beste in het Witte Huis past. De meeste mensen kiezen voor een kruising van een poedel en een golden retriever. Deze hond is geschikt voor mensen met allergieën en dat komt goed uit. Malia, Obama's oudste dochter, heeft namelijk last van astma. Op dit moment wonen Barney en Miss Beazley, de hondjes van de familie Bush, nog in het Witte Huis. Zij moeten in januari, als Obama president wordt, verhuizen naar een iets kleiner huis.

 

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

hallo allemaal mijn zeg ik niet

maar ik zou ook als ik president was geworden ook mijn dochter kado geven ( iest duurs natuurlijk )

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.