Foto ANP/KIPPA

Geen wilde dieren meer in circus

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Bouwien Jansen
Bouwien
Jansen

Leeuwen die door hoepels springen, olifanten die op hun achterpoten staan of zebra's die een dansje doen. Vanaf vandaag is dat allemaal verboden. De regering heeft besloten dat wilde dieren niet in circus thuishoren.

Volgens staatssecretaris Sharon Dijksma vormen wilde dieren en circus geen goede combinatie. Dieren hebben vaak te weinig plek en ook het steeds maar vervoeren doet de dieren geen goed. Daarom maakte ze eind vorig jaar een wetsvoorstel en daar gingen de ministers mee akkoord. Vandaag gaat het verbod in.

'Ze is als een zus voor me'
Sharon (10) van het Freiwalds-circus is heel verdrietig over het besluit. 'Ik kan alleen maar aan Buba denken. Ze is als een zus voor me. Ik ken haar sinds ik geboren ben. Dat ze nu niet meer mag optreden, daar kan ik nog wel mee leven. Maar als ze ook niet meer met ons mag meereizen, snap ik er niks meer van', vertelt ze.

Eerder interview
In december 2014 interviewde Kidsweek haar ook al, toen er al plannen waren voor een verbod. Dat interview kun je hieronder teruglezen:

buba klein‘Buba is mijn zusje. Tenminste, zo voelt het. Ik ken haar al sinds ik een baby ben. Ik ben opgegroeid in het circus. Samen met mijn familie reis ik rond en treed ik op. Op dit moment staan we in Nijmegen met onze kerstvoorstelling. Buba en ik doen daar samen aan mee. Tijdens de show mag ik aan haar tanden hangen, in haar slurf zitten en met haar touwtje springen.'

'Ik snap niet dat mensen circusdieren zielig vinden. Je ziet toch hoeveel ruimte Buba hier heeft? Ik hou heel veel van haar. Het eerste dat ik ’s morgens doe, is aankleden, een wortel pakken en naar haar toe lopen. Vaak voetballen daarna we even samen. Het wordt een rare kerst voor ons. Ik ga proberen er niet over na te denken. Het is gewoon te naar.’

 DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

het is heel goed wilde dieren horen in de natuur Duimomhoog Blij Vraagtzichaf Duimomlaag !!!!!!!!!!!!!!

Ik vind het goed dat wilde dieren niet meer in het circus worden gebruikt.

echt heel jammer maar ook wel goed voor de dieren

Geen circus geen opvang plaats voor de circus dieren Rentweg ik vind dit onnodig

Ik vind het zieleg voor die dieren ze hooren in de natuur niet in het sirces

wel heel jammer [[scoop1] olifanten zijn het leukst in het cirkus en ik zit niet te wachten op een dansende rat

Yessssssssssssssssssssssssssss eindelijk word er iets slims gedaan voor de dieren

Jammer Rentweg Blij Duimomhoog Duimomlaag Juichen
SAAI Rentweg Vraagtzichaf Oeps Blij Duimomhoog Duimomlaag Juichen

da's echt zo stom nu vast geen toeristen meer Rentweg

jammer zeg geen dieren nau ja de dieren worden niet streng opgefoed Blij Vraagtzichaf

Ik vind het goed dat het verbod is ingevoerd. Maar wel jammer aan de andere kant; het circus wordt een stuk minder leuk.. Maar het is wel zielig voor de dieren al dat vervoeren en pakje aan en dat soort dingen.. Maar het is goed van de staatssecretaris Dijksma Vraagtzichaf

ik vind het terecht dat dit verbod is in gegaan. Blij

Wat zielig. Mensen kunnen ook overdrijven!!!

Ik vind het heel knap. Dat jij dit kan ik zelf kan dat niet

nou geen circus meer

nou geen circus meer

niet goud voor de dieren ze gaan dood in een paar minuten ik zeg stop met deze onzin ze weten niet beter

Ik vind het wel jammer, ik vond het altijd wel leuk, die dieren in het circus maar ik vind ook wel dat ze in de natuur thuishoren.

Ik vind dat ze in de natuur horen
Maar daardoor is het minder leuk

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.