Foto BRJ Inc. (Flickr CC)

Hoge boete voor doodrijden leguaan

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

Een buschauffeur heeft op de Galapagoseilanden (Zuid-Amerika) een zeldzame leguaan doodgereden. Pech voor het beestje, maar ook voor de bestuurder. Die moet nu een boete van dertienduizend euro betalen.

Op de Galapagoseilanden leven veel zeldzame dieren. Een daarvan is de galapagoslandleguaan. In totaal zijn er tussen de vijf- en tienduizend dieren van deze soort.

Parkwachters
De meeste mensen die de Galapagoseilanden bezoeken, gaan eerst met het vliegtuig en dan met de bus. Parkwachters checken goed of er geen leguanen over de landingsbaan lopen.


 
Samen schuldig

Toch is er nu een leguaan minder, omdat een buschauffeur in december niet oplette en er eentje onder zijn wielen plette. Omdat de overheid de veiligheid van de dieren heel belangrijk vindt, heeft de bestuurder deze week een boete van omgerekend 13.000 euro gekregen.

Dat geld hoeft hij gelukkig niet in z’n eentje te betalen. Ook de baas van het vliegveld en die van de luchtvaartmaatschappij zijn als schuldigen aangewezen.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

wel een beetje veel geld!!!

Ik ging naar de galapagos daar is het echt te vet

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.