Beeld Facebook/Natureland Seal Sanctuary

Koeien 'redden' babyzeehond

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

‘Dat is een gek kalf!’ Zoiets moeten dertig koeien in Frampton Marsh een maand geleden hebben gedacht. Op hun weiland lag opeens een baby-zeehond. Het jonge dier lag helemaal alleen in een modderpoel. De nieuwsgierige koeien hebben haar gered!

Ian Ellis redt zeehondIan Ellis (foto) wandelde op 22 juni door een Brits natuurgebied vlak bij zee en zag een kudde koeien zich vreemd gedragen. Hij pakte zijn telescoop en zag dat ze zich rond een zeehondenpup verzameld hadden.

Het babydier was met vloed aangespoeld en in een modderpoel terecht gekomen. De moederzeehond was nergens te bekennen, dus belde Ellis de zeehondenopvang in de buurt. Als de koeien zich niet zo opvallend om de zeehond hadden verzameld, had Ellis het beest nooit gezien, laat staan gered.

Feest
De zeehondenpup bleek nog maar vijf dagen oud toen ze haar moeder kwijtraakte en had al lange tijd niets meer gegeten of gedronken. Daarom kreeg ze in het zeehondenziekenhuis direct een dieet van vocht en vette haring.

De dierenopvang heeft haar de naam Feest gegeven, omdat de opvang dit jaar zijn vijftigste verjaardag viert. Alles gaat goed met Feest. Als ze straks dertig kilo weegt en zelfstandig eten kan vinden, wordt ze weer vrijgelaten in het wild.

Zeehond Feest

 

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

goed er sterven veel te veel baby zeehondjes aan stroperij en door dit soort dingen goed dat hij het heeft gered Blij Blij Blij Blij

Geweldig! sommige mensen hebben echt een groot hard! Zei ik nou alleen mensen? die koeien hebben ook meegeholpen! Blij Bedankt iedereen voor het redden van de zeehond!!!!

ze ziet er echt lief uit, ik ben blij dat ze het gered heeft. Vraagtzichaf

echt geweldig want er wordt gestroopt op die dieren Rentweg
en daarom worden ze gered Blij

Dankjewel koeien en Ellis.
Als het jullie nooit was opgevallen, had die zeehonden pup dood kunnen zijn.

Wat goed dat ze gered is! Juichen Ze is echt heel schattig!!

haaa wat lief ziet tie er uit Juichen Blij Oeps en super goed van die koeien.

oh geweldig dat ze hem hebben gered Oeps Blij

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.