Foto Jet Kraanen

Leren van dolfijnen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Spelen met dolfijnen is voor veel kinderen een droom. Maar sommige kinderen mogen het ook echt. Niet alleen omdat het leuk is, maar vooral omdat ze van dolfijnen kunnen leren.

Autistische kinderen vinden het soms moeilijk om contact te maken met andere mensen. Dolfijnen kunnen helpen om daar wat beter in te worden. Stichting Sam heeft daarvoor een speciale dolfijnentherapie bedacht. Kinderen kunnen bijvoorbeeld heel goed met dolfijnen oefenen in het maken van oogcontact. Dolfijnen zijn namelijk alleen maar te trainen als je ze steeds strak aankijkt. Anders luisteren ze gewoon niet.
De kinderen krijgen tijdens die therapie in het Dolfinarium allerlei opdrachtjes. Kinderen die heel verlegen zijn, leren bijvoorbeeld om nu eens een keer flink de baas te spelen tegen de dolfijnen.

In Kidsweek Junior van deze week kun je alles lezen over de dolfijnentherapie van Rick en Kevin.

Voor meer informatie over Stichting Sam klik hier.

Bekijk hieronder het filmpje over dolfijnentherapie!

 

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Zij heben veel geluk Dolfijnen zijn mij lievelingsdieren. Dit lijk mij supersupersupercooooooooooool!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.