Foto ANP

Meer tijgers in India

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

In de tijgerwereld is het wat gezelliger geworden. Er zijn namelijk meer tijgers bij gekomen. Dat ontdekten natuurbeschermers die de dieren in India hebben geteld.

Op de plaatsen waar tijgers vaak drinken hadden de natuurbeschermers verborgen camera’s neergezet. Zo konden ze de dieren tellen. En het waren er 1700. Dat zijn er bijna 300 meer dan 5 jaar geleden.

Waarschuwing
De laatste tijd is al veel gedaan om de tijgers beter te beschermen. India is blij is dan ook blij met het nieuws. Toch waarschuwde de regering dat er nog steeds gevaar is dat de tijger uitsterft. Honderd jaar geleden leefden er in de bossen van India nog 100.000 tijgers. De tijger blijft dus een bedreigde diersoort.

Afspraak
De helft van alle tijgers leeft in India. Andere landen waar deze dieren leven zijn bijvoorbeeld China, Indonesië en Rusland. In november vorig jaar hebben 13 landen waar veel tijgers leven met elkaar afgesproken dat er meer tijgers moeten komen. Er komt een speciaal veiligheidsgebied waar onderzoekers gaan kijken hoe ze de dieren beter kunnen beschermen. De dieren moeten ook meer ruimte krijgen om in te leven. En stropers die op tijgers jagen, worden harder aangepakt.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Boeiend Boeniend? Het is niet boeiend! Katten zijn mijn lievelingsdieren en dit is de familie van de kat! Dus ik vind het zielig!Wat zou jij vinden als de mens uitsterft?

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.