Foto: Shody Careman

Rupee is Dier van het Jaar 2014

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jacqueline Ancona
Jacqueline
Ancona

De stoere straathond Rupee is Dier van het Jaar 2014 geworden! Onder luid gejuich van alle fanatieke Rupee-fans werd de uitslag van de verkiezing woensdag bekendgemaakt.

Het was een groot feest in Amsterdam. Presentator Levi van Kempen stelde alle dieren voor, er was een petje-op-petje-af-quiz en Rupee-ambassadeur Humirsa en haar vriendinnen zongen het speciale Rupee-lied. Ook mochten de redacteuren nog een laatste keer het podium op. Natuurlijk om te vertellen over hun dier en waarom die moest winnen.

Maar er kon maar één de winnaar zijn en dat was Rupee, de stoere straathond uit India. Hij werd geadopteerd door Joanne uit Zuid-Afrika en samen beklommen ze de Mount Everest. Dat maakte zoveel indruk op de Kidsweek-lezers, dat Rupee met 29% van de 1724 stemmen de titel Dier van het Jaar won. Schildpad Septimus werd tweede en zeehond Happie derde. Stokje voorspelde trouwens een andere winnaar...

 

Vanuit Zuid-Afrika liet baasje Joanna weten supertrots te zijn op de prijs. 'Rupee en ik hebben heel hard gefeest! Ik hoop dat deze titel iedereen inspireert om ook een zwerfhond te adopteren. Bedankt voor alle stemmen!'

KW rupee

 Malou was superblij dat 'haar' Rupee de overwinning had binnengesleept. Blij én een beetje moe, vertelt ze.Wil je de Dier van het Jaar-prijsuitreiking terugzien? Bekijk hieronder de video van de berespannende ontknoping!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Hey
het was super top en ik ben mega blij darm Rupee gewonnen heeft gewonnen.Bedankt voor de goodibags er zaten allemaal leuke dingen in!xxx Hennie (groetjes aan Malou)

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.