Foto Peter van Mulken

‘Muziek zit in mijn bloed’

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Govrien Oldenburger
Govrien
Oldenburger

Hij speelt nog maar anderhalf jaar altsaxofoon. Toch behoort Benjamin (12) al tot de top van de jonge muzikanten in Nederland. Zondag won hij het Prinses Christina Concours. Hoe kreeg hij dat zo snel voor elkaar? 

‘Mijn vader had vroeger een tenorsaxofoon’, vertelt Benjamin. ‘Ik vond het altijd wel leuk om daar op te blazen.’ Daarna vergat hij de saxofoon een tijdje en ging op pianoles. Zijn moeder is pianist, net als zijn oma en overgrootoma. ‘Het zit echt in mijn bloed.’

Toen ze anderhalf jaar geleden verhuisden, vond Benjamin de saxofoon weer terug. Hij blies er weer eens op en vond dat wel wat. ‘Ik wilde weer eens iets anders proberen.’

Droevig staan
Al na een half jaar deed hij mee aan zijn eerste belangrijke wedstrijd. ‘Veel mensen zeggen dat ik muzikaal ben, maar dat is niet alles’, vertelt hij. ‘Je moet ook elke dag oefenen, minstens twee uur.’ Piano speelt hij ook nog steeds. Verder zit hij sinds vorige zomer in de jongetalentenklas van het conservatorium en krijgt hij les van een van de beste saxofonisten van Nederland.

‘Ik kreeg ook advies over hoe ik op het podium moet staan’, vertelt hij. ‘Als de muziek droevig is, moet je er ook een beetje droevig uitzien. Dan voelen mensen het nog beter.’ Het werkte, want hij ging met de eerste prijs naar huis. ‘Ik ben hartstikke blij’, zegt hij.

Binnenkort zet de organisatie van het Prinses Christina Concours de filmpjes van de winnaars online. Dat van Benjamin vind je dan hier.  

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Hij speelde toch ook met zijn zusje bij superkids?

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.