10-jarige spreekt elf talen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Arpan Sharma uit Engeland is pas tien jaar maar kan nu al 11 talen spreken. Vanaf zijn zevende leerde hij zichzelf elk jaar een nieuwe taal. Tel je even mee? Arpan spreekt Spaans, Duits, Frans, Italiaans, Swahili, Chinees, Pools, Thais, Hindi, Swahili en een taal uit het land Oeganda. O ja, en Engels natuurlijk!

Toen Arpan nog maar net kon praten, leerde hij al Hindi van zijn ouders. Met Engels erbij zijn dat al twee talen. Op zijn zevende leerde hij op school Italiaans en een jaar later Duits. Weer een jaar later, dus toen Arpan negen jaar was, leerde hij Spaans en Frans. Dat zijn er al zes! Maar Arpan vond zijn talenknobbel nog steeds niet groot genoeg. Met een cd-rom oefende hij ook nog eens de talen Pools, Thais, Swahili en Chinees. Die laatste twee talen waren het moeilijkst om te leren, zegt Arpan. Op dit moment is hij bezig met het leren van een ingewikkelde taal uit Oeganda. Daarna wil hij nog veel meer talen leren. Maar welke precies, dat weet Arpan nog niet. ‘Later word ik chirurg, en dan wil ik in elk ziekenhuis in de wereld kunnen werken,' zegt Arpan. In de wereld zijn ongeveer 200 landen en 6000 talen. Voorlopig is Arpan dus nog wel even bezig.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wo00wwww!!
Dat hij dat leert!
Ik ben bijna 11 en ik kan een beetje engels!
HAAHHAAA

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps