Agendatips voor de herfstvakantie

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Dwarrelende blaadjes, straten vol plassen en grijze luchten: herfstvakantie! Ook als het geen buitenspeelweer is, is het niet nodig om je binnen te vervelen. Genoeg leuks te doen!

 

Tip 1:
Cultuurzondag

Utrecht staat op zondag 18 oktober in het teken van leuke kinderdingen tijdens de ‘Culturele Zondag Alles Kids’. Op het Domplein staat een enorm doolhof gemaakt van kartonnen dozen. In winkelcentrum Hoog Catharijne kun je meedoen met een vossenjacht en het grote Vredenburg-plein is omgetoverd tot een springkussenparadijs. En dat zijn dan alleen nog maar een paar buitenactiviteiten! Op heel veel plekken zijn binnen leuke theaterstukken te zien en overal is muziek. En het leukste? Bijna alles is gratis!

www.culturelezondagen.nl

cultuur2 

 

Tip 2:
De Betovering

De Betovering is tijdens de hele herfstvakantie een groot ‘Kinder Kunst en Cultuur Festival’ in Den Haag. Er zijn meer dan vierhonderd dans-, muziek-, film- en theatervoorstellingen te zien op bijna vijftig locaties. Maar er valt ook genoeg zelf te doen. Wat dacht je van een workshop ‘blind gerechten proeven’? Of een van de workshops ‘maak-een-boekje-over-je favoriete-dier’, ‘versier-een-houten-vuurtoren’ of ‘gekke-jurk-ontwerpen’?

www.debetovering.nl

hond3
 

Tip 3:
Zotte Zaterdag

Stap terug in de tijd van de pestdokters, waarzegsters, troubadours en spinsters. In het centrum van Gouda is het zaterdag 17 oktober Zotte Zaterdag. Die dag staat alles in het teken van de middeleeuwen. Ga op de foto als middeleeuwer, volg workshops dans en muziek, schrijf met een ganzenveer of laat je rondleiden langs verrassende middeleeuwse plekjes en proef eten van toen dat gelukkig wel nu klaargemaakt is.

www.welkomingouda.nl

zot nou

Tip 4:
Kind onder Vuur

Hoe eng is het om ’s nachts door het bos de grens over te steken zonder dat iemand je mag zien? Hoe gevaarlijk is het steeds op te moeten passen voor mijnen? In de nieuwe tentoonstelling Kind Onder Vuur die deze week start in het Haags gemeentehuis kun je zien hoe het is om als kind op te groeien in een oorlog of om ineens vluchteling te zijn. Heel actueel dus. Dit is misschien niet de vrolijkste tentoonstelling voor een dagje uit, maar wel indrukwekkend en heel actueel. De tentoonstelling is nog tot eind oktober in Den Haag, daarna gaat hij door het land reizen.

www.kindondervuur.nl

Kind onder vuur

 

 

 

 

 

 

 

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

te gek man Blij Blij Blij Duimomlaag

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.