Ah wat lief!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
maartje 2015nieuw.jpg
Maartje
Dammers

Herinner jij de baby-kaketoe op het fotonieuws in Kidsweek van twee weken geleden nog? De een vond ’m lief, de ander juist eng. Precies daarover gaat de tentoonstelling Ah, wat lief in Concordia in Enschede.

Ah, wat lief is een tentoonstelling vol vragen. Al bij de eerste ruimte worden die aan je gesteld. Want welk dierenkunstwerk spreekt jou het meest aan? De kans is groot dat jij direct naar de babyorang-oetan loopt die in een hoekje op de grond zit. Met zijn grote ogen en uitgestrekte harige armen zou je ’m zo willen knuffelen. Een eindje verderop hangt een schilderij aan de muur. Daarop is ook een harige wezen met uitgestrekte armen te zien. Die wil je alleen echt niet knuffelen. Je zou eerder hard voor hem wegrennen. Hoe kan dat? En die vogeltjes die hun kopjes uit hun kleurige vogelhuisjes steken? Zijn dat gezellige buren of mopperen ze wat tegen elkaar omdat ze last hebben elkaars gekwek en gekwetter?

‘Ik denk dat ze het heel leuk hebben’, vertelt Kick (7). En daarom ging hij tijdens de workshop Vreemde Vogels aan de slag met een gezellig vogelhuis. ‘Het is echt een feesthuis geworden met veel kleur. Het kan best bij de huisjes in de tentoonstelling hangen.’ Het leukste vond hij de uitvergrote foto’s van insecten die je door een viewmaster kunt bekijken. ‘Vliegen en sprinkhanen vind ik normaal heel gewoon, maar door die foto’s vond ik ze ineens heel eng.’ Op zaterdag en in de vakanties kun je ook meedoen aan de workshop Heldhaftige Honden. Daarin verander je een speelgoedbeest in een dier met karakter. Lief, stoer of eng. Dat mag je zelf weten.

Ah, wat lief! tot en met 8 maart 2014, Concordia Enschede, www.concordia.nl

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

aa schatig ik ga dat ook maken ja schatig zeg. hoor ik hou van alle dieren tot kikker tot olifant allle dieren zijn lief een tip als jij iets doet dan doet hij of zij het treug met dieren Blij dusss lief zijn dan doen ze ook lief

ik weet niet wat het is precies Rentweg Vraagtzichaf Oeps Blij Duimomhoog Duimomlaag Juichen

heel erg mooi Blij

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.