Bakkers klaar? Bakken maar!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
maartje 2015nieuw.jpg
Maartje
Dammers

De kerstvakantie is hét moment om koekjes, cakejes of taarten te bakken. En om naar de CupCakeCup te kijken. Want die gaat weer van start. Twintig jonge bakkers nemen het daarin tegen elkaar op. Rens (13) - de winnaar van vorig jaar - blikt in de papieren Kidsweek terug en geeft tips. En hieronder geeft hij zijn favoriete cupcakerecept weg. Bakken maar!

Foto CupcakesBenodigdheden voor ongeveer 24 cup cakes

Voor het beslag:
200 gr patentbloem
200 gr basterdsuiker
200 gr margarine of roomboter
4 eieren
een snufje zout
6 bastognekoeken

Voor de garnering:
200 ml slagroom
4 eetlepels suiker
1 reep pure chocolade
4 blokjes fudge-caramel 

Stap 1
Mix de boter tot deze zacht is. Doe er dan de basterdsuiker bij en meng er één voor één de eieren doorheen. 
Doe het snufje zout door de bloem en voeg de bloem nu in delen bij het mengsel. Niet te hard mixen, anders sla je de lucht uit het beslag en worden de cupcakes te stevig.

Stap 2
Stamp nu de bastognekoeken fijn en lepel deze kruimels in delen door het beslag. Pak een ijsschep of lepel en vul de cupcakevormpjes tot iets meer dan de helft met het beslag.

Stap 3
Plaats ze in het midden van de oven en bak ze in ongeveer 20 minuten gaar op 160 graden. Met een prikker kun je controleren of de cakejes goed zijn. Als er geen beslag aan blijft hangen, is het goed.

Stap 4
Klop nu de slagroom met een beetje suiker hard. Smelt de reep chocolade au bain-marie in een steelpan en snijd de fudge in heel kleine blokjes. Als de cakejes zijn afgekoeld, kun je ze versieren met een toefje slagroom (uit de spuitzak). Pak nu een klein theelepeltje chocolade en laat de chocolade in sliertjes op de slagroom vallen. Als laatste druk je een paar blokjes fudge in het slagroomtoefje. 

Eet smakelijk!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Echt lekker die cupcakes!

hmmmmmmm ze waren echt heerlijk Duimomhoog Juichen

Ik ga het gelijk uit proberen Blij Blij Blij Blij

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.