Foto Shody Careman

Basketballen voor een betere toekomst

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Govrien Oldenburger
Govrien
Oldenburger

Je talent inzetten om aan een betere toekomst te werken. Dat is wat tachtig jongeren uit Rotterdam vorige week leerden tijdens Move Forward. Tien dagen lang kregen ze dans- of basketbaltraining. Isai (12) was niet alleen de jongste, maar ook de snelste. 

Harde kreten klinken vanaf het sportveld in het Zuiderpark. ‘Pass! Pass! You need to pass!’ Een paar coaches komen uit de Verenigde Staten. Ze gillen aanwijzingen naar de lange jongens op het veld. Eén jongen is veel kleiner dan de rest. Ineens gaat-ie er met de bal vandoor. Hij rent, draait rondjes en maakt schijnbewegingen. Als hij iedereen gepasseerd is, scoort hij. De coach klapt en gilt nóg harder.

Gewend
‘Ik ben het wel een beetje gewend om de kleinste op het veld te zijn’, vertelt Isai achteraf. ‘Ik zit op een basketbalclub en train drie keer per week. Meestal mag ik meedoen met de oudere teams.’ Zijn vader én moeder zijn basketbalcoach. Toch vindt Isai het cool dat er Amerikaanse coaches zijn. ‘Ze zijn goed en hebben veel ervaring.’ Hij is blij met Move Forward. ‘Niet alle kinderen spelen bij clubs en die krijgen nu wel de kans.’

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

grappig dat kleine jochie tussen al die lange slungels!!! Duimomlaag

Houd deze jongen in de gaten !!

goed gedaan Isai als je dit leest

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.