Beter leren dankzij Harry Potter

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Op een basisschool in Engeland krijgen de leerlingen geen gewone lessen. Om goed te kunnen leren, gebruiken de meesters en juffen de boeken van Harry Potter. En het werkt!

Eerst scoorden de leerlingen van de Robert Mellors-school in Engeland nooit hoog bij de Engelse versie van de Cito-toets. Maar sinds de school de Harry Potter-lessen heeft ingevoerd, doen de leerlingen het steeds beter. Ze hebben weer zin om te leren. Hoe komt dat?

In de verschillende lessen zijn allemaal dingen uit de Harry Potter-boeken verwerkt. Tijdens de rekenlessen moeten de leerlingen bijvoorbeeld toverspreuken zeggen voordat ze de uitkomst van een som mogen noemen. 54 - 14 = 40 wordt dan: 54 - 14 ‘numerus aftrekkus' is 40. Dat vinden de leerlingen veel leuker dan sommen maken op de gewone manier.

Tijdens tekenen maken ze schilderijen na zoals Harry Potter ze zou hebben gemaakt: De Nachtwacht van Rembrandt krijgt dan bijvoorbeeld allemaal draken en andere vreemde wezens. Bij geschiedenis vertelt de meester eerst over vliegende bezems en dan over hoe vliegtuigen zijn uitgevonden. Uiteindelijk leren de leerlingen dus precies hetzelfde als iedereen. De manier waarop is waarschijnlijk heel wat anders dan bij jou op school.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

IK VIND HET FANTASTIES!!!!! Blij

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.