Foto ANP

Bokitoproof is het woord van het jaar

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Kidsweek
Redactie
Kidsweek

Taalliefhebbers hebben het woord van het jaar gekozen. Via internet kon iedereen stemmen. De meeste mensen vonden ‘bokitoproof' het opmerkelijkste woord van 2007.

Je weet het vast nog wel. Op 18 mei ontsnapte de gorilla Bokito uit zijn verblijf. Wekenlang was Bokito daarna in het nieuws. Er verschenen ook woorden met zijn naam: ‘We gaan helemaal Bokito!' Dat betekende: we gaan lekker gek doen. Maar dat hoor je nu eigenlijk nooit meer. Een ander woord dat werd bedacht was ‘Bokitoproof'. Dit betekent dat iets heel stevig is en dat het niet kapot gemaakt kan worden door Bokito. Dat wordt nu nog wel eens gebruikt. 'Proof' komt uit het Engels. Je spreekt het uit als 'proef'.

De tweede plaats was voor het woord ‘comadrinken'. Dit slaat op jongeren die zoveel alcohol drinken dat ze buiten westen raken. Het woord is eigenlijk een vertaling van het Duitse 'comazaufen'. In Duitsland gebruikten ze het woord dus al eerder. Op nummer drie staat ‘klimaatneutraal'. Dit betekent dat iets niet schadelijk is voor het milieu.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook