Foto’s AFP/EPA

Bosbranden in Australië

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

Australië heeft al meer dan een week last van erg warm weer. Daardoor zijn er veel bosbranden ontstaan. De brandweer bereidt zich voor op de ergste bosbranden in tijden. 

Het is in Australië al zoveel dagen zó warm, dat je het een hittegolf kunt noemen. Maandag werd er een recordtemperatuur van gemiddeld 40,33 graden gemeten. In Zuid-Australië steeg het kwik zelfs tot boven de 47 graden. Ook ’s nachts blijft het op veel plekken erg warm.

Wind
Door alle droogte en hitte zijn er in het hele land honderden bosbranden uitgebroken. Vooral in New South Wales en Victoria en op het eiland Tasmanië zijn de branden moeilijk te blussen. Door de sterke wind kan het vuur zich makkelijk verspreiden.


Op Tasmanië heeft het vuur minstens honderd huizen in de as gelegd. Drieduizend mensen zijn geëvacueerd en zo’n honderd worden er nog vermist. Ook het huis van de grootouders van de elfjarige Zack Palmer (op de foto) is door de brand verwoest.


De Australische premier Julia Gillard (op de foto) ging maandag bij de bewoners van Tasmanië op bezoek om haar medeleven te betuigen.


Ook in de dierentuin van de stad Sydney is het erg warm. Daarom wordt deze Braziliaanse Tapir natgespoten met koud water...

... en zebra's likken aan worteltjesijs.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Oeps Duimomlaag Juichen Blij aaahh wat erg ik wil niet dat niet in onse wijk gebeurt dan zou ik naar Engeland verhuizen
Oeps Vraagtzichaf

Ik vind het heel erg Oeps Duimomhoog

De mensen hebben het vast moeilijk
Misschien hebben ze geen familie meer

ik vind het niet leuk voor die mensen die in austeralieje wonen en het is ook heel erg en alles werd ingestort gelukig geubeuren hier bijna nooit aarbevingen of iets anders bevoorbeeld oorlog.

ach wat zielig echt zoo jammer voor alle mensen en dieren maar wortelijs lijkt me wel lekker

echt erg zeg bos brand

dat is niet leuk Duimomhoog Rentweg

Ik vind het heel erg voor de dieren wand ze kunnen zo dood gaan. Oeps

da''s echt zielig

zielig voor die mensen

zielig voor die mensen

oh we hebben geluk dat wij daar niet wonen je moet er niet om lachen want stel je voor dat jij daar woont en jou huis is verwoest dan lag je niet hoor dan huil je dan zijn al je spullen verwoest echt heel erg

Bosbranden zijn erg gevaarlijk. Pas op dus ;)

Echt heel sneu! Wij maken een spreekbeurt over bosbranden, dus vandaar kwam ik op deze site. Wij hopen dat de schade goed hersteld kan worden.

het is super erg mijn familie woont daar en ik kan ze nooit meer zien Duimomlaag Rentweg

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.