Foto iStock

Bouwien over slachtles

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Kidsweek
Redactie
Kidsweek

Iedere week geeft een redactielid zijn of haar mening over een nieuwsonderwerp. Deze week: Bouwien over slachtles.

Eventjes een kip slachten. Voor kinderen in de oertijd was zoiets doodgewoon. Dus toen ik in groep 6 op oertijd-kamp ging, vond de meester het leerzaam als we écht de kop van een kip zouden afhakken. Dan konden we tenminste zien waar ons vlees vandaan kwam. ‘Neeee niet doen', gilden een heleboel bezorgde ouders. ‘Dat is veel te eng!' Het slachten ging niet door. Wel werden er een paar enorme bloederige hompen oervlees bij de slager gehaald. Die moesten wij zelf in stukjes hakken. Ik vond dat wel spannend. Maar veel kinderen liepen huilend weg.

Een Duitse leraar had vorige week hetzelfde plan als mijn meester van vroeger. Tijdens een steentijd-project maakte hij voor de ogen van zijn klas een konijntje dood. Van tevoren mochten de kinderen het dier nog even aaien. En ze moesten zeggen: ‘Bedankt voor het vlees.' Dezelfde middag werd het beest gegrild in de schooloven. Veel ouders en kinderen zijn nu woedend op de school. Maar de meester vindt nog steeds dat een dier slachten een goede manier is om te leren waar het vlees eigenlijk vandaan komt. Wat vind jij?

 

 

Wat vind jij? Laat hieronder je reactie achter!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vind het niet normaal om voor de neus van je leerlingen een konijn te slachten. Misschien vind de leraar het leerzaam, maar er kunnen ook vegetariërs in de klas zijn. En ook als je geen vegetariër bent lijkt mij het ook heel erg om te zien hoe een konijn geslacht wordt.

ik vind het onzin van het slachten van een konijn op school! thuis heb ik een konijn. en van anderen dierenop school slachten is ook onzin. ik ben er niet mee eens!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ik VIND HET ONZIN AS JIJ EEN KONIJN WAS DAN ZOU JIJ DAT TOCH OOK NIET LEUK VINDEN MAAR IK BEN DER DUS NIET MEE EENS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ik ben het oneens omdat ik hier mijn leven lang nachtmeries aan zou over houwen en ik het superzielig vind!!!!!!!!!!
(dieren hebben ook een leven!)

Ik wil niet dat ze konijnen slachten op school.
Ik heb zelf ook twee konijnen,
Ik ben heel erg oneens!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Als ik moest klikken of ik het ook leerzaam vind, dan had ik op ja geklikt.
Maar ik vind het wel een TOTAAL GESTOORDE LERAAR. AL DIE KINDEREN HEBBEN WAARSCHIJLIJK EEN TRAUMA! EN DAT VIND HIJ DUS LEERZAAM...
...ik dacht het NIET!!!!

Ik vind het niet goed want misscien zijn er kinderen vegetarisch en dan weten ze al waar hun eten vandaan komt. En ik zou er ook nachtmerries over krijgen!!!

ONEENS!! Ik heb zelf een konijn en ze zijn mijn lievelingsdieren! DUS NEE!! Wat het ook is JE GAAT ABSOULUUT NIET EEN DIER SLACHTEN VOOR IEMANDS OGEN! IK ZOU NIET MEER KUNNEN SLAPEN!!!

Zooo zielig, dieren hebben ook leven. Ik haat de mensheid (al ben ik er zelf een). De ergste vijand van de dieren is de mens! Zo erg!

WAT GETVERDEMME GRUWELIJK!!! nee, echt erg!ik heb thuis twee konijnen en ik zou echt gillend de klas uit zijn gerend! DAT DOE JE TOCH NIET? en wie een er nou konijnen???? ik hoop niemand! (ook al ken ik iemand die ze eet) iedereen die het er mee eens is, is helemaal ****! WAT EEN ONZIN!

Ik vind het heel erg!
Ik ben er helemaal NIET mee eens.
Dat doe je toch niet voor een kind's oog!!!
Waarom doen ze dat!
Verschikkelijk!!!!!!!!!!

Ik vind het onzin om een konijn te slachten! Dat doe je toch niet met kinderen?! Ik heb trouwens ook een konijn en als wij dat op school zouden doen zou ik gewoon niks doen! Ik ben geen konijnenmoordenaar!

Het is super zielig voor een konijn of voor andere dieren!!! Als ik die klas zat was ik naar de directeur gerend.ik zou nooit dieren slachten! Ik ben het er niet mee eens!!!!!!

die leraar gaat echt TE ver, je bent toch gek als je voor de klas een konijn slacht al die kinderen hebben nu voor de rest van hun leven een trauma en waarschijnlijk zijn ze nu vegetarisch

Dat mag niet gebeuren!! Ik heb zelf een konijn thuis en die is ten eerste veel te lief om te slachten en ten tweede het mag gewoon niet een konijn slachten!! Het moet verboden worden!! Degene die dat doet zijn hele erge dierenbeulen!!!!!

ik zou huilend weg zijn gerend.
en tussen haakjes .......die meester is de slechtse meester ever !!!!!!!!!!!!!!

Oneens! Het enige wat ze leren is hoe je een trauma kunt krijgen!!
Ik vind dat, als je zoiets uit wil voeren, het eerst aan de rechter
moet vragen.

ik denk dat de meester om te laten weten hoe een taart, koekjes of andere lekkere dingen worden gemaakt ook geen taart, koekjes of andere lekkere dingen gaat maken op school, dus hoef je om te leren hoe je eten (ham, worst, enz.) ook geen konijn te slachten.

HOE ZIELIG IS DIT?! DIT IS TE ERG VOOR WORDEN!!!
IK DURF TE WEDDEN DAT KINDEREN MOESTEN HUILEN!!
EN SIEM HEEFT GELIJK:WAARSCHRIJNLIJK HEBBEN VEEL KINDEREN EEN TRAUMA EN ETEN ZE NOOOOOIT MEER VLEES! DA'S OOK TE GEK VOOR WORDEN: LAAT DIE KINDEREN VLEES ETEN EN ZORG DAT ZE NIKS TE WETEN KOMEN OVER DAT VEEL DIEREN GESLACHT WORDEN!

DIT IS ECHT NIET NORMAAL
die leraar doodt gewoon een onschuldig konijntje!!!
en waarvoor???
dat is gewoon dierenmishandeling!!!
ik ben er niet mee eens!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ik vind het niet kunnen.
mijn livelingsdier is een konijn!!!
ik zou ook nooit konijn eten (ik eet wel vlees maar absoluut geen konijn)
ik vind het kei zielig voor dat konijn.
dat konijn doet toch niemand kwaad????

Wij zijn het niet eens met de stelling! Wij vinden het zielig voor het dier. En zouden het ook niet willen zien dat een dier wordt geslacht voor de klas. Trouwens iedereen in onze klas weet heel goed waar vlees vandaan komt, het is dus ook niet nodig.

Groet groep 5 van obs de Dorpsschool te Vorden.

ik vin het niet normaal dat je dat doet voor de klas als iemant dat bij mij ging doen dan ging ik naar de directeur ik ben het oneens ik vin het een schande

ik vint het BELAGELIJK GESTOORT als je dit voor de klas doet dan ben je GEK GEK !!!!!!!!!!!!!
DAT MOETEN ZE BIJ MIJ NIET DOEN!!!! IK BEN WOEDEND!!!!!! als ik de leraar tegen kom dan word ik heel boos!!!!!! echt waar !!!!!!!!!!!!

IK VIN HET DIENER MISHANDELING ALS MENSEN DIET GOED VINDEN ZIJN ZE @*****&6%$##@!^**(*&^^$#^ZO DAT MOEST ER EVE UIT!!

dat het sotom is waat slaat het op DAN BEN JE TOCH GESTOORT!!!! JONGE JONGE NIET NORMAAL

zeer interessant, bedankt

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps