Foto's ANP

Brussel: kaarsjes, krijt en klopjacht

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Bouwien Jansen
Bouwien
Jansen

Een dag na de aanslagen in Brussel is het leven in de Belgische hoofdstad weer een beetje normaal. De slachtoffers worden herdacht met krijttekeningen en kaarsjes. Ondertussen speurt de politie naar de daders.

Dat is nog knap ingewikkeld. De politie weet in elk geval dat twee broers betrokken waren bij de bommen. Khalid en Ibrahim El Bakraoui hebben vaker criminele dingen gedaan. De politie was vorige week nog naar ze op zoek. Gisteren zijn ze allebei omgekomen toen ze de aanslag pleegden.

Op de vlucht

Naar een andere verdachte wordt nog gezocht. De bom die hij bij zich had is niet meteen afgegaan. Dat is een geluk, want het was de allerzwaarste. Later ging hij alsnog af, maar toen werd niemand geraakt. De man die de bom bij zich had, is volgens de Belgische politie op de vlucht. Agenten doorzoeken een heleboel huizen. Bij de grens worden auto’s gecontroleerd.
ANP 43076124 KW
Krijten

Op het Beursplein in Brussel is de stemming verdrietig, maar rustig. Met krijtjes krassen mensen lieve boodschappen op straat. Er wordt gepraat over wat er gebeurd is en af en toe zingen mensen liedjes. Overal branden kaarsjes en liggen bloemen. Om 12:00 uur precies werd een minuut stilte gehouden. Ook Koning Filip en zijn vrouw Mathilde waren daarbij.

Ziekenhuis

Vanmorgen vroeg ging de koning op bezoek bij de mensen die door de aanslagen in het ziekenhuis beland zijn. Hij sprak ze moed in en luisterde naar hun verhalen.

Normaal

In veel kantoren zijn mensen weer aan het werk. Ook de scholen zijn weer open. Het metrostation waar gisteren een bom ontplofte, blijft voorlopig dicht. Ook het vliegveld, waar twee ontploffingen waren, is gesloten. De politie doet er onderzoek.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ik vind het erg waarom die teroristen dat doen dat zijn geen moslims moslims zijn lieve mensen en die doden niemand: ik heb gelijk

Die mesen dat dat doen die die aanslagen plegen zijn idioten Oeps

Het is heel erg erg. Dat weet iedereen.
Maar wat niet iedereen weet is dat je niet bang moet zijn voor openbare plekken. Want dat is juist wat de terroristen willen.
Je moet niet in paniek raken Rentweg en bang zijn Vraagtzichaf , je moet respect hebben voor nabestaanden en sterk zijn Blij

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps