Foto's Facebook.com/inter.school.rope.skipping

Cen Xiaolin (11) is touwspringkampioen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

Cen Xiaolin (11) kan zo snel touwtje springen, dat je het touw niet eens ziet! De Chinese jongen brak drie weken geleden twee wereldrecords in Dubai.

Eind november was in Dubai het eerste internationale scholenkampioenschap touwtjespringen. Kinderen uit negen landen namen het tegen elkaar op in een gymzaal in de stad in het Midden-Oosten.

Te snel om te tellen
België werd tweede en China ging met de meeste medailles naar huis. Cen Xiaolin brak zelfs twee records! Hij sprong in dertig seconden 108 keer op en neer (ze tellen het aantal keer dat je rechtervoet omhoog gaat).

In totaal draaide hij het touw zelfs 548 keer rond. De jongen was zo snel, dat de scheidsrechters zijn video acht keer vertraagd terugkeken, om het precieze aantal hupsjes te tellen.Cen heeft moeite met leren en is ooit begonnen met touwtjespringen om meer zelfvertrouwen te krijgen. ‘In het begin vond ik het niet zo leuk’, gaf hij toe aan een Chinese krant. ‘Maar nu kan ik er zoveel verschillende dingen mee, dat is echt gaaf!’

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

in het wild eten leeuwen toch ook zebras? Vraagtzichaf

Ik vind het echt super knap dat hij zo snel kan touwtjespringen. Ik zou dat zelf echt niet zo snel kunnen.

als hij het eerst moelijk heeft tie vast zeker heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel goed zijn best gedaan Blij

dat kan ik ook hoor Vraagtzichaf

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.