Foto ANP

Cito nieuwe stijl van start

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jacqueline Ancona
Jacqueline
Ancona

Als jij in groep 8 zit, moet je vanaf deze week aan de bak: het is tijd voor de Cito-toets! Heel zenuwachtig zijn is niet nodig, want de mening van jouw juf of meester telt vanaf dit jaar zwaarder dan het resultaat van je toets.

Tienduizenden leerlingen in groep 8 beginnen vanaf deze week aan de eindtoets. De eindtoets is verplicht, maar bepaalt niet naar welke middelbare school je gaat. Als je de toets op de computer maakt, gebeurt dit deze week of anders in de laatste week van april. Als je de toets op papier maakt, krijg je die volgende week.

Schooladvies
Achtstegroepers hebben als het goed is al hun schooladvies gekregen. Dat kan nog worden aangepast, maar alleen als de eindtoets veel beter wordt gemaakt dan verwacht. Andersom geldt dat niet. Dus gaat de toets niet zo goed omdat je je die dag niet zo lekker voelt, dan hoef je je geen zorgen te maken. Meer over het schooladvies lees je hier.

Succes!
Staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs wenst alle leerlingen uit groep 8 veel succes met de eindtoetsen. ´Rust vooral goed uit en ga er met een ontspannen gevoel mee aan de slag´, zegt hij.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik wist hier al eerder van! Juichen Rentweg

Ik heb 550 gescoord

Wij zijn volgende week aan het toetsen Duimomhoog

Wij hebben de CITO volgende week.. Vraagtzichaf Duimomhoog Oeps

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.