Foto EPA

Cruiseschip vangt vluchtelingen op

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Cora
Cora
van der Weij

Iedere dag opnieuw komen er deze zomer veel vluchtelingen aan op de stranden van Kos en Lesbos. Deze Griekse eilanden kunnen de opvang niet aan. Door de chaos en drukte braken er al gevechten uit. Dit cruiseschip moet de rust terugbrengen.

Nu het zomer is en de zee kalm varen steeds meer Syriërs vanuit Turkije in simpele rubberboten naar Kos of Lesbos. Dat is maar een paar kilometer. De afgelopen weken kwamen er zo duizenden vluchtelingen aan. De meesten willen niet in Griekenland blijven.

Registreren
Voordat ze kunnen doorreizen naar een ander Europees land om daar asiel aan te vragen moet iedereen eerst opgevangen en geregistreerd worden. Maar er zijn te weinig mensen op Kos en Lesbos om daarbij te helpen en de vluchtelingen moeten uren, soms zelfs dagen, in de hete zon op hun beurt wachten. Met vechtpartijen en flauwvallende mensen tot gevolg.

Veerboten vol
Tot overmaat van ramp kunnen de vluchtelingen niet verder reizen omdat de veerboten naar de Griekse hoofdstad al vol zitten. Met toeristen. Om de rust terug te brengen stuurde de Griekse regering een cruiseschip naar Kos. Daar werden de Syrische vluchtelingen meteen vanaf het strand heen gebracht.

Ze kregen er een doorreisformulier en konden er blijven slapen. Al na een paar dagen was het schip vol en vertrok het naar het Griekse vasteland. ‘Er komt weer een nieuw schip’, zei de burgemeester van Kos tegen een Britse krant.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

het is heel erg vind ik

Ik vind het wel goe ddat ze de vluchtelingen proberen te heloen maar ze zitten in geldnood dus hoe kunnen ze dan ineens een heel cruisseschip naar ze toe sturen?

Rentweg Vraagtzichaf Oeps Blij Duimomhoog Duimomlaag Juichen zijn allemaal leuk.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps