Beelden Facebook, ANP KIPPA

Deze opa mag school niet in

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Govrien Oldenburger
Govrien
Oldenburger

Lars (10) hield woensdag een spreekbeurt over tatoeages. Hartstikke handig, want zijn opa zit helemaal onder met tattoo's. Die kon hij dus mooi meenemen naar zijn school, IBS De Eschmarke in Enschede. Maar zijn opa kwam de school niet in! 

Hugo Goorhuis, de opa van Lars, zit onder de tatoeages. Kunst vindt hij het. Dat zei hij tegen dagblad De Gelderlander. 'De juf zei dat mijn opa niet mocht komen', vertelde Lars tegen de krant.

Hij was enorm teleurgesteld. En zijn opa ook, want die woont best ver weg en was helemaal naar Enschede gekomen. De vader van Lars is boos. Hij zette het hele verhaal op Facebook en vroeg mensen zijn verhaal te delen.

Voorbereiden
‘Lars en zijn opa hadden het van tevoren moeten zeggen’, reageert Marja Baede, de directeur van de school. ‘Nu kregen we niet de kans om hier goed over na te denken.’

ANP 33163829Had ze het eerder geweten, dan had ze de kinderen kunnen voorbereiden. ‘Kinderen zijn het niet gewend om iemand tegen te komen met een compleet getatoeëerd hoofd en piercings’, vertelt ze. Toch vindt ze het belangrijk dat kinderen leren omgaan met mensen die anders zijn. ‘Maar wel onder begeleiding.’


Lars en zijn opa zijn volgende week wél welkom bij Gerard Ekdom (foto links), op Radio 2. Daar mag Lars zijn spreekbeurt nog een keer houden, mét opa. 

 

 

Meer van dit soort artikelen lezen? Wil je je eigen versgedrukte papieren krant op de deurmat krijgen? Kidsweek lees je nu zes weken lang voor maar 6 euro. Speciaal voor kinderen van 7 t/m 12 jaar. Waar wacht je nog op? 

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Raar.Die opa heeft veel tatoeages,maar dat hij daardoor de school niet in mag is wat overdreven.

Ik vind het prachtig als kinderen een compleet beeld krijgen van de wereld met alle mensen in hun compleet eigen en authentieke persoon. En juist goed dat eventuele vooroordelen hier dan mee ook worden weerlegd. Want inderdaad, deze expressieve opa is wellicht een fantastisch mens vol passie ... waar het in onze maatschappij nogaleens aan ontbreekt. Gemiste kans van de school.

wel jammer voor de opa

Achhhhhhhhh zo zielig eerlijk gezegd vind ik het een beetje racistis

hey kennen julie rozie die leuke meit die ik eenbeetje leuk vind nog iemand haar leuk? oja erg voor die opa

Is dit een opa? WoW wat erg. Wel heel veel tatoes. Als ik die in mijn school zou zien dan zou ik bang worden. En dan dat ding in zijn neus, haha ha net een Stier.
Op de radio zien we hem niet. Wel zielig voor hem dat hij die opa hebt.

IEDEREEN MOET GWN GERESPECTEERD WORDE DAT IS OOWK MAAR GWN EEN MENS Juichen

Wat een gemiste kans. Juf moet maar sneller leren schakelen. Kinderen zijn waarschijnlijk toleranter, hadden kunnen zien dat de buitenkant niets meer is dan dat. Ik hou niet van tatoeages maar je moet iemand beoordelen op zijn daden niet op zijn buitenkant of dat nou natuurlijke kleur is of niet.

jammer voor die opa maar ik snap het wel dat ze geen rare aparte vent binnen laten die er uit ziet als een gekkie

Slechte aktie volgens mij leer je kinderen meteen dat mensen verschillend zijn door opa uit te nodigen. Gemiste kans dus voor deze school

Wat is dat raar zoveel tatoes Juichen

ik wil weten waarom hij de school niet in mag

Duimomhoog twirturn Rentweg Rentweg om dat kidsweek leuk is
Duimomhoog Duimomhoog Rentweg Juichen Oeps mop is goed van
kisdweek Duimomhoog Blij Duimomlaag leuk Vraagtzichaf Duimomlaag Blij Blij Blij

jammer dat je opa niet in de school mocht kommen Vraagtzichaf

Ik vind het een raar plaatje

Hij zag er gek uit

Wat een achterlijke school... of opa de boel kwam verbouwen... lars leer er maar van dat het allermooiste dat je kunt zijn jezelf zijn is en dat leer je niet op school. Dikke knuffel voor opa

Het is wel handig als ze het eerst hadden gezegt sommige
Kinderen kunnen daar niet tegen of vinden dat niet zo fijn om te zien ik Juichen had het wel goed gevonden als ze het zouden vragen en als de kinderen het goed vinden

Ik snap dat niet kinderen moeten er juist mee leren om gaan☺ Duimomhoog

Als opa zijn kleinkind naar school brengt mag dat ook niet?Wie bepaald voor wie wie er eng is en wie niet? En dan zijn ze nog wel bezig met thema's zoals vreedzame school. En het respecteren van elkaar.

Ik ben blij dat mijn opa er zo niet uitziet! Rentweg

Wat stom kinderen van 10 vinden dat echt niet eng hoor! Oke het ziet er een beetje raar uit maar het is niet eng Oeps

Ik vind het diskrininatsi Vraagtzichaf

Ja jammer voor de opa en lars zelf natuurlijk

Ik zou als ik juf was zeggen dat hij wel mocht komen maar eerst met overleg.
en daarna zou ik het tegen de leerlingen vertellen wat er gaat gebeuren dan hebben ze zich een beetje voorbereid op wat er gaat komen.
ik ben het er dus mee eens eerst overleggen met de directeur van de school enz, en dan beslissen

Nee maar goeie tijden kijken met 6 jaar is normaal
Opa met tekeningen is eng tuurlijk ......

wij vinden het heel normaal dat die opa niet binnen mag komen met al die tattoos en die oor bellen

ik snap het niet??

niet zo zielig doen die opa moest maar niet helemaal vol met tatoeage doen en hij zegt dat dat kunst is ! dat is geen kunst het ius mijn mening

Deze Opa is misschien veel liever ,
dan de keurige heer met maatpak en stropdas .

zijn kinderen dan wel gewend om totaal buiten de werkelijkheid staande leerkrachten te ervaren ???

Slaat nergens op hartstikke racistisch!!!!!!!

Hoe mooi is het juist dat iedereen anders is en andere keuzes maakt. Het leven zou zo saai zijn als we er allemaal hetzelfde uitzien. Ik zou dan ook Blij razend zijn als mijn opa er niet in mocht omdat hij er raar of anders uit ziet. Zet hem op Lars en opa van Lars!!

Ik vind het onzin als je zo iemand op straat tegen komt moet je dan ook voorbereid zijn

Sorry hoor, maar ik vind dat je je opa best mag laten zien in de klas,
ik snap wel dat de school wouw dat Lars het even vertelt maar dat zijn opa de school niet in mag vind ik ook weer niet kunnen niet dat ik tattoes mooi vind, maar zo erg is het nou ook weer niet. Die opa is toch ook gewoon een mens.

De kinderen zijn niet voorbereid ... als ze deze man in de supermarkt tegenkomen zijn ze ook niet voorbereid.

dit lijkt mij de ideale manier om kinderen kennis te laten maken met mensen die anders zijn dan jij en dan mag die opa de school niet in. dat is toch tegenstrijdig

Kinderen moeten het op en dag een keer zien want anders later zien ze het pas en dan weten ze er niks over laat zijn opa gewoon er in Rentweg

Ik zou opa gewoon lekker dit jongetje van school laten halen, dan zijn de kids er gelijk aan gewend, spreekbeurt kan daarna gewoon, wel erg kleingeestig van de school, zij bepalen blijkbaar wat kinderen wel en niet aankunnen, lijkt me niet echt de taak van school,
Voor dit jongetje een uitdaging, volgend jaar gaat de spreek beurt over...
.. Hells angels, satudara of iets anders... Of over de radio em dan laat ie het interview van as week horen

Oké las had even moeten bespreken dat hij zijn opa mee wou nemen. Logisch je neemt ook bijvoorbeeld niet zomaar je hond mee als je spreekbeurt daar over gaat.
Maar om opa dan maar resoluut te weigeren slaat nergens op.
Kinderen kunnen alergisch zijn voor een huisdier, niet voor een opa, ongeacht hoe de beste man er uit ziet.
Domme actie van de school. Nu krijgen kinderen wellicht het idee dat opa geweigerd word omdat mensen die er zo uit zien gevaarlijk of eng zouden zijn.
Ben blij dat mijn kinderen niet zo kortzichtig zijn, dan Had ik toch...

Ik vond het wel grappig

Oneerlijk hij is niet eng

wat rasistisch joh!

Pagina's

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.