Beelden Pigeon Air Patrol

Duiven meten vieze lucht

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Menno
Menno
Woudt

In een grote stad als Londen is de lucht vaak vies. Maar hóe vies eigenlijk? Dat wil een bedrijf graag weten. Zij schakelden daarvoor de hulp in van... duiven!

In Londen zijn tien duiven met een speciaal apparaatje op hun rug de lucht in gestuurd. Dat apparaatje kan schadelijke stoffen in de lucht meten.

In kaart gebracht
Drie dagen lang vliegen de speciale duiven rond boven de stad. Op een speciale kaart kun je zien hoe vervuild de lucht is in bepaalde delen van de stad.

duyiven2

Luchtvervuiling
Het bedrijf wil graag aandacht vragen voor luchtvervuiling. Zeker in grote steden zoals Londen, met veel auto's en fabrieken, is de lucht vaak vies. Daar kun je ziek van worden, of zelfs dood aan gaan.

Niet zielig
Een apparaatje op de rug van een duif, is dat niet zielig? Nee, zegt het bedrijf: de rugzakjes zijn zo licht als een veertje. Een dierenarts houdt de vogels goed in de gaten, zodat ze vrolijk én nuttig rond kunnen vliegen.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Grappig en handig

cooooooooooooooooooolllllllllllllllllll Duimomhoog

Oooooooooooooooh dat is wel handig dat ze dat hebben bedacht...? Blij

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.