Foto AFP

Duizenden vluchtkinderen spoorloos

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Cora
Cora
van der Weij

De Europese politie maakt zich grote zorgen om jonge asielzoekers. ‘Zeker 10.000 vluchtelingenkinderen zijn vermist’, zegt Europol. Ook in Nederland zijn kinderen kwijt. Vijf cijfers over deze vermissingen.

300.000
Zoveel vluchtelingen onder de achttien jaar kwamen in 2015 naar Europa. Dat zei Europol-chef Brian Donald gisteren. Het is een schatting, voegde hij toe. Want dit zijn alleen de kinderen en jongeren die genoteerd zijn als asielzoekers. Er zijn ook nog jonge vluchtelingen die uit het zicht blijven van instanties en organisaties. Zij zwerven rond zonder dat iemand ervan af weet. Niemand weet hoeveel het er zijn. ‘We weten simpelweg niet waar ze zijn, wat ze doen en in welk gezelschap ze zijn’, aldus Donald.

10.000
Dat is het aantal vluchtkinderen dat volgens Europol nu vermist wordt. Minstens. Van een aantal landen heeft Europol cijfers. In Italië bijvoorbeeld zijn er 5000 vermissingszaken van jonge asielzoekers. In Zweden bijvoorbeeld zouden er 1000 kinderen kwijt zijn. In Groot-Brittannië zo’n 340. Europol topman Donald zegt dat het vooral gaat om jongeren en kinderen die zonder ouders of andere familieleden op reis zijn.

26.000
Zoveel alleenreizende jonge asielzoekers zijn er, schat hulporganisatie Save the Children. Hun ouders zijn bijvoorbeeld onderweg overleden. Of de familieleden zijn elkaar onderweg kwijtgeraakt. Of ouders zagen geen andere uitweg dan hun kinderen alleen naar veiliger gebied te sturen. Bijvoorbeeld omdat de prijs die ze aan smokkelaars voor de reis moesten betalen heel hoog was. Zo hoog dat ze niet ook nog voor zichzelf de overtocht konden betalen. Juist kinderen die alleen reizen zijn extra kwetsbaar, zegt Europol.

900
Met zoveel man sterk is Europol. De politie-organisatie doet nu groot onderzoek naar de vermiste kinderen. Sommige kinderen zijn misschien veilig bij familie in Europa aangekomen. Maar andere kinderen kunnen in handen zijn gevallen van bendes. Die verkopen de kinderen door aan mensen die hen dwingen om te werken als (seks)slaven. Hopelijk komt Europol erachter waar de kinderen zijn zodat ze gered kunnen worden.

110
Dat is het aantal asielkinderen dat in 2014 in Nederland is verdwenen. Dat zegt Defence for Children. Van 2015 zijn er nog geen cijfers bekend. De organisatie vindt dat de Nederlandse overheid meer moet doen om de kinderen op te sporen.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ja ze worden gebruikt voor seks is echt zielig Rentweg Rentweg Rentweg Rentweg Rentweg Rentweg Rentweg Rentweg Rentweg Rentweg Rentweg Rentweg Rentweg Juichen Duimomlaag Vraagtzichaf Oeps Blij Vraagtzichaf Blij Juichen Duimomlaag Duimomhoog Juichen Juichen Juichen Juichen Juichen Juichen Juichen Duimomlaag Duimomlaag Rentweg Vraagtzichaf Oeps Oeps Oeps Oeps

Verschrikkelijk! Wij huilen om deze weerloze arme, arme kinderen!

Wat zielig voor die kinderen

Aaaa wat zielig 0645332591

Duimomhoog ik hou van
Kitsweek

oooooo wat erg Rentweg

Oke dit een krant voor kinderen en dan wordt dit geschreven ik snap dat het Nieuws is maar dit is wel heftig de vermissingen worden steeds groter en dan kan je nog in de handen van bendes vallen dan vraag ik me af welke maar je moet dat Gwn niet doen en de mensen die het doen die zijn gestort hier kan
Ik zo boos om worden

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps