Foto: ANP

Een brief van de premier

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Govrien Oldenburger
Govrien
Oldenburger

Voor een schoolopdracht schreef Emiel (13) een brief aan premier Rutte. Daarin vroeg hij de premier of het geen goed idee zou zijn als alle rijken wat geld zouden geven aan de armen. Dan zou iedereen toch iets gelukkiger zijn? Tot zijn grote verbazing kreeg hij een brief terug!

Emiel Zuidema 4‘Iedereen moest een brief schrijven aan premier Rutte’, vertelt Emiel. Het was een opdracht voor het vak Mens en Maatschappij. Beste minister-president, typte hij. ‘Toen zat ik even vast.’ Gelukkig kreeg hij hulp van een lerares.

Uiteindelijk vloeide er een mooie boodschap uit zijn pen. Hij vroeg zich af of rijke mensen niet wat geld kunnen geven aan arme mensen. ‘Ook kan er dan nog wat geld naar Afrika, zodat er putten kunnen worden aangelegd voor schoon water.’ Toen zijn brief af was, besloot hij hem op te sturen.

Een antwoord verwachtte hij niet, maar ineens lag er een gekke envelop op de deurmat. ‘Ik was heel blij en verbaasd dat ik iets terug kreeg’, vertelt hij. ‘Toen ik hem meenam naar school kreeg ik een high five van mijn leraar’, zegt Emiel. Wat hij met de brief doet? 'Ik denk dat ik hem inlijst.'


Dit is wat premier Rutte hem schreef: KW brief rutte2

DEEL DIT ARTIKEL Facebook