Foto ANP

Feest met vijftig Barbie’s

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
maartje 2015nieuw.jpg
Maartje
Dammers

Grote kans dat jij er een heel stel hebt. Die van je moeder liggen waarschijnlijk op zolder. En misschien heeft je oma ook vroeger met Barbies gespeeld. Vijftig jaar geleden kwam de wereldberoemde pop naar Nederland. Reden voor een echte birthday bash in Tassenmuseum Hendrikje in Amsterdam.

Alle Barbies op deze tentoonstelling komen uit de verzameling van Els Schouten. Zij heeft er wel twaalfhonderd! Uit elk jaar van Barbies bestaan in Nederland heeft ze er een uitgeleend. Zo is goed te zien hoe de stijl van deze populaire pop is veranderd. Want Barbie is niet alleen een pop om mee te spelen, ze is vooral ook een modepop. Ze heeft een garderobe om jaloers op te zijn. Voor elk moment van de dag heeft ze wel iets in haar kast hangen. En ook voor elk beroep. Barbie heeft heel veel banen gehad. De poppen zijn te bewonderen in speciale vitrines, maar ook door de vaste tentoonstelling zijn er een paar geplaatst. Zo staat er eentje met een rugzak op tussen de schooltassen en eentje in een prachtige jurk van Dior in de vitrine met een echte Dior-tas. Je wordt echt hebberig van zoveel moois. En daarom mogen we van het Tassenmuseum twee Eastpak-rugzakken weggeven. Wil jij er eentje winnen? Doe dan mee aan de quiz!

Naar wie is Barbie vernoemd?
a. Naar de beroemde Amerikaanse zangeres Barbra Streisand
b. Naar de dochter van bedenker Ruth Handler, zij heet Barbara
c. Naar Barbara Bush, de vrouw van de Amerikaanse oud-president George Bush

Hoeveel verschillende beroepen heeft Barbie gehad?
a. 13
b. 130
c. 1300

Wat is Barbie’s lievelingskleur?
a. Paars
b. Roze
c. Goud

Mail de goede antwoorden vóór donderdag 6 februari naar prijsvraag@kidsweek.nl Vergeet niet ook je naam, adres en leeftijd te vermelden. De winnaars kunnen hun tas bij het museum ophalen. Kun je meteen de tentoonstelling bezoeken.

  • Barbie’s Birthday Bash, Tassenmuseum Hendrikje in Amsterdam, tot en met 4 mei 2014, www.tassenmuseum.nl
DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vind het geinig Duimomhoog

ik haat barbi want daar door worden meisjes onzeker Juichen

Omg!! Zo funny!
Lol xD!! Blij Blij Blij

heeii vroeger had ik ook nog barbies en soms speel ik er nog mee met me vriendin maar ik speel er nu minder mee dan normaal meschien wel 1 keer per week ik wordt over paar dagen 11 en dan heb ik zelf besloten dat ik ga stoppen dus ik hoef geen pop meschien wel voor me bff

ik wil ook heel veel barbies hebben Oeps Blij Blij Blij Oeps Oeps

Ik hou van mezelf!!!!!!!!!!

Barbie is cool! ik houd zelfs mijn werkstuk er over!! Blij Blij

PS: Doe je werkstuk er ook over! er is heel veel over te vertellen! Juichen Blij

We will forever keep in mind that will Harry Reid can be a other Mormon. n nBut there is yet another thing here in which most people is missing out on Romney may well not doled out almost any taxes for ten years mainly because he might don’t you have received some cash intended for ten years. Hew nicely often have paid out him or her self a salary associated with $1 that is perfectly lawful that is not really taxable, consequently not any "income" taxation. (I believe that it is $7K actually need prior to deciding to even have...

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.