Beeld 9News

Gaby (12) doet belangrijke ontdekking

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

Een operatie in het ziekenhuis kan heel spannend zijn. Dan is het fijn om je lievelingsknuffel bij je te hebben. Maar dat kan vaak niet, omdat knuffels barsten van de bacteriën. En die kunnen gevaarlijk zijn voor zieke kinderen. De Amerikaanse Gaby (12) bedacht een oplossing.

Gaby’s ouders zijn allebei arts. Toen haar moeder vertelde dat heel zieke kinderen hun knuffel niet mee kunnen nemen naar de operatiekamer vanwege besmettingsgevaar, kwam Gaby met een simpele oplossing. ‘Ik dacht: waarom was je ze niet gewoon?’, zegt Gaby tegen tv-zender 9News.

Wasmachine
Zo gezegd, zo gedaan. Gaby verzamelde al haar knuffels en onderzocht hoeveel bacteriën er op de knuffels zaten. Veel, ontdekte Gaby. Daarna waste ze de beesten en deed ze het onderzoek nog een keer. ‘Toen hadden ze 94 procent minder bacteriën’, zegt ze tegen 9News.

‘Je moet ze gewoon in de wasmachine en droger gooien, daar worden ze behoorlijk schoon van. Stop ze daarna in een dichte plastic zak totdat je naar de operatiekamer gaat om ze steriel te houden en er is gebeurt niets mee.’

Een tien
Gaby deed haar onderzoek voor een schoolproject. Maar haar trotse moeder deelde de ontdekking ook met een collega. Die wilde er wel een wetenschappelijk artikel over schrijven. Dus heeft Gaby niet alleen een tien voor haar werkstuk gekregen, maar staat haar naam ook in een tijdschrift voor artsen wetenschappers!

Dat betekent trouwens niet dat Gaby zelf ook dokter wil worden. Ze voelt meer voor het beroep van schrijver of journalist.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

In Nederlandse ziekenhuizen mogen knuffels wel gewoon mee naar de operatiekamer !

Goed idee om de knuffel te wassen. Maar als ik naar de knuffels van mijn meisjes kijk dan mogen deze echt niet in de wasmachine hoor, want dan zijn ze niet lekker meer. Dus hoe kunnen deze dan mee naar de OK. Had voor mijn oudste veel steun kunnen geven.

Goed bedacht zoon wasmachine vindt je ook niet?
Blij Blij Blij Blij Blij Blij Blij Blij Blij Blij Blij Blij Blij Blij Blij Blij Blij Blij

slim bedacht maar niet alle knuffels kunnen tegen de wasmachine Vraagtzichaf

Wanneer 100 procent

Bij ons mogen de kinderen ze wel mee. Ze worden in slaap gebracht en daarna wordt de knuffel weg gehaald. Hebben het zelf bij onze kleine meegemaakt, echt perfect.

goed bedacht bij ons mag je je knuffel wel mee nemen ik ben zelf ook op de OK geweest dus ik weet hoe het gaat.

Dat idee had ik al bedacht bij het eerste alineaatje.... Maar het is wel handig! ❤

Vraagtzichaf Blij Duimomhoog ik zou dat niet willen Vraagtzichaf Vraagtzichaf Juichen Blij

nou, ik vind gaby wel slim maar. dan gaan de geurtjes van mijn knuffels af vieze leonor geur bweh duimpje omlaag Juichen

Slim iedee maar ik zou het niet fijn vinden als mijn knuffel zo maar de wasmachine in gaat

knap Blij Blij Juichen Juichen Juichen Juichen

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.