Geldles in een wolkenkrabber

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Les krijgen op de 44ste verdieping van een wolkenkrabber. Het is weer eens iets anders dan een ochtend in een muf klaslokaal. Samen met twintig andere leerlingen uit groep 8 kreeg Chaimae (11 jaar) dinsdag geldles van accountants.

Omdat het deze week de Week van het Geld is, kregen de leerlingen van de Rotterdamse Valentijnschool een ochtendje les op de bovenste verdieping van de Maastoren. In die toren zit het bedrijf Deloitte. De accountants die daar werken controleren vooral of andere bedrijven hun administratie goed doen.

Spijkerbroek
Chaimae is nooit eerder in een echt kantoor geweest. ‘Het is veel deftiger dan ik dacht. Iedereen die hier werkt ziet er heel keurig uit. Niemand heeft een spijkerbroek aan.’

C€€s
Na een ochtend vol opdrachten en een echt geldexamen, mogen de leerlingen vragen stellen aan Cees de Boer. Hij is de directeur die bij Deloitte over het geld gaat. De mensen die voor hem werken schrijven zijn naam daarom altijd zo: C€€$.
Donderdag lees je in Kidsweek wat Chaimae aan Cees hebben gevraagd.
De Week van het Geld duurt nog tot 11 november.
www.weekvanhetgeld.nl

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Dat is Mijn Vriendin CHaimae maar wat ik jammer vond dat ik niet mee mag alleen de helft van de klas mocht XGamze "" Tiwx Hart'JUh Mars Blij

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.