Giraffen swingen tijdens Oud & Nieuw

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Bouwien Jansen
Bouwien
Jansen

In dierenpark Amersfoort luisteren de giraffen vanavond naar muziek. Niet omdat ze een dierendisco houden, maar omdat ze de vuurwerkknallen niet mogen horen.

Knijp jij je oren vanavond dicht als het overal begint te knallen? Ook giraffen hebben een hekel aan vuurwerklawaai. Ze worden er zenuwachtig van. In dierenpark Amersfoort luisteren de langnekken daarom de hele nacht naar de radio. In Dierenpark Emmen staat de muziek ook lekker hard. Bovendien brandt het licht extra fel, zodat de flitsen niet zo opvallen. In Artis luisterden de giraffen de laatste jaren ook naar muziek. Maar vanavond staat de radio uit. De verzorgers willen weten of de dieren echt zenuwachtiger worden zonder muziek. In Ouwehands dierenpark in Rhenen maken ze zich vooral zorgen over ijsbeer Huggies en haar twee kleintjes. Vorig jaar werd Huggies namelijk heel gestrest van al die kruitdamp in haar hol. En helaas, daar helpt de radio niet tegen!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps