Goedmaakpanda's op pad

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Bouwien Jansen
Bouwien
Jansen

Na een stevig ontbijt met wortels en gestoomde maïs, begonnen de panda’s Tuan Tuan en Yuan Yuan vandaag aan een lange reis. Ze vlogen van China naar Taiwan. Als vredescadeautje.

Taiwan en China maken al meer dan vijftig jaar ruzie met elkaar. Taiwan is een eiland voor de kust van China. De Chinezen vinden dat het bij China hoort. Maar Taiwan vindt dat het een apart land is. Om het goed te maken, beloofde China drie jaar geleden twee reuzenpanda's aan Taiwan. Maar de president van Taiwan wilde Tuan Tuan en Yuan Yuan niet hebben. Gelukkig denkt de nieuwe president daar anders over. Hij wil het vredescadeau wél graag krijgen. Vandaag verhuisden de panda's eindelijk. Dat was nog een heel gedoe. Vijfhonderd agenten moesten de route bewaken. Een dierenarts en een verzorger gingen mee het vliegtuig in. Ze hadden medicijnen bij zich, voor als de beren onderweg misselijk zouden worden. Taiwan geeft trouwens ook een goedmaakcadeautje terug. China krijgt binnenkort een hert en een geit.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps