Gouden Apenstaart voor Nick

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jacqueline Ancona
Jacqueline
Ancona

Nick (13) uit Rotterdam kan niet alleen zelf programmeren, maar hij vindt het ook leuk om uit te leggen hoe dit moet. Zodat jij het bijvoorbeeld ook kunt leren. Dat uitleggen doet hij via filmpjes op zijn site Jorcademy. En daarvoor kreeg hij donderdag een prijs: de Gouden Apenstaart!

De Gouden Apenstaart gaat elk jaar naar kinderen tot en met zestien jaar die mooie dingen op internet maken. Bijvoorbeeld een site, een game of een app. En dat is dit jaar de site Jorcademy van Nick! In korte filmpjes legt hij bijvoorbeeld uit hoe je een animatie maakt in het gratis computerprogramma Scratch.

7D NickKinder Media Awards
Nick kreeg zijn prijs vanmiddag in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum tijdens de uitreiking van de Kinder Media Awards. De twee andere genomineerden waren Narita Derks (16) van Teenkicks.nl (website/magazine voor tienermeisjes) en Jonggedroomd.nl, dat wordt gemaakt door zestien kinderen van tussen de tien en veertien jaar (website over de toekomstdromen van vier groepjes jongeren).

Kidsweek interviewde Nick over zijn prijs en waarom hij programmeren zo belangrijk vindt. 'Er zijn weinig kinderen die nu programmeren, vooral in Europa. Terwijl er eigenlijk heel veel vraag naar is. Bijvoorbeeld om games te maken', vertelde hij. Je leest het hele gesprek in de Kidsweek van komende donderdag! DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ik ben ook al aan het progameren (al lang) ik vind het echt heel leuk.

Cool ik zit op scratch gebruijersnaam is 23BrosAdam

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.