Foto: Gottmer

Gouden Griffel voor evolutieboek

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jacqueline Ancona
Jacqueline
Ancona

Twee keer goud! Dinsdagavond werd tijdens het Kinderboekenbal Het raadsel van alles wat leeft nog een keer bekroond met goud. Vorige week kreeg dit boek ook al een Gouden Penseel voor de tekeningen van Floor Rieder en nu dus ook goud voor de tekst van Jan Paul Schutten. Een dubbelklapper!

Op het Kinderboekenbal zei de Griffeljury over Het raadsel van alles wat leeft: 'Het is een briljant boek dat tot nadenken en lachen verleidt.' Het is de tweede keer dat schrijver Jan Paul Schutten een Gouden Griffel wint. In 2008 kreeg hij deze prijs voor Kinderen van Amsterdam. In 1985 was het voor het laatst dat zowel het Gouden Penseel als de Gouden Griffel naar hetzelfde boek gingen. Het goud was toen voor Els Pelgrom en Thé Tjong-Khing en hun boek Kleine Sofie en Lange Wapper. De feestelijke opening van het Kinderboekenbal was dit jaar voor het eerst in het Spoorwegmuseum in Utrecht. Kidsweek-columniste en Dummie de Mummie-schrijfster Tosca Menten viel op in haar enorme taartjurk.

tosca2

Eerder werd Het raadsel van alles wat leeft dus al bekroond voor de tekeningen van Floor Rieder. Toen dacht Rieder al dat de dubbel erin zat. 'Ik kan me gewoon niet voorstellen dat een ander boek nog beter is', vertelde ze toen na de uitreiking in het Amsterdamse Rijksmuseum.

Wordt Jan Paul Schutten nou door schrijfster Bibi Dumon Tak gezoend? Klopt, dat is zijn vrouw! 

DEEL DIT ARTIKEL Facebook