Foto's AFP, EPA

Graven na modderramp

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Cora
Cora
van der Weij

In de Chinese stad Shenzhen wordt dinsdag keihard gegraven. Met grote machines. Met de blote hand. Hulpverleners zoeken er uit alle macht naar mensen die bedolven liggen onder een metersdikke laag modder.

Zondag begon in Shenzhen plotseling een hoop bouwafval te schuiven. Een enorme berg puin en aarde van wel honderd meter hoog: het resultaat van twee jaar bouwwerkzaamheden op een bedrijventerrein in de stad.

Na een zware regenbui stortte de berg in. Zeker dertig gebouwen werden bedolven onder de verwoestende modderstroom.

ANP 35475852 klein 

Speurhonden
Het terrein is veranderd in een rampgebied, bedolven onder een zes meter dikke laag modder. Zeker zeshonderd reddingswerkers, brandweermannen en militairen zoeken naar slachtoffers en mogelijke overlevenden.

Speurhonden doen hun best om mensen onder het puin te vinden. Een paar Chinezen konden levend onder de modder vandaan worden gehaald.

Dinsdag werd de eerste dode geborgen. Tientallen mensen worden nog vermist.

ANP 35474654 klein 

Woedend
De inwoners van Shenzhen zijn woedend. Zij vinden dat de ramp de schuld is van de plaatselijke autoriteiten. Zo'n grote berg bouwpuin had nooit vlak bij een plek mogen liggen waar mensen wonen en werken.

'Dit is geen natuurramp maar een menselijke fout!', zei iemand boos tegen journalisten. 'Als de regering haar werk had gedaan was dit niet gebeurd', zei iemand anders.

ANP 35465829 klein

 

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik ben het eens met die mensen
Rentweg Blij

Rentweg onschuldige mensen zijn hun leven verloren door de plaatselijke autoriteiten. Er zijn er maar paar met super veel geluk want zij leven nog maar andere vaders moeder opa's oma's zijn hun kleinkinderen misscien kwijt geraakt door de plaatselijke autoriteiten ik heb er maar één woord voor en dat is: SCHANDALIG!

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps