Foto ANP

Hoe jonger, hoe ongezonder

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Gitte Hessels
Gitte
Hessels

Wist je dat jij waarschijnlijk ongezonder leeft dan je ouders? En zij op hun beurt vast ongezonder zijn dan jouw opa en oma? Ingewikkeld, hè? Wetenschappers deden er meer dan twintig jaar over om dit uit te vogelen. 

Al die tijd volgden onderzoekers een aantal groepjes mensen met verschillende leeftijden. Wat bleek? Iedere generatie jongere mensen leefde ongezonder dan de vorige.

Daardoor kregen steeds meer mensen problemen met hun gezondheid. Ze werden bijvoorbeeld te dik of kregen te maken met hartziektes.

Reclame voor snoep
Gek vinden de onderzoekers het niet, dat jonge mensen steeds ongezonder worden. Koekjes, ijs, chips, chocolade, frisdrank: op tv wordt er heel veel reclame voor gemaakt. Lekker natuurlijk. En extra verleidelijk als het dan ook nog eens goedkoop is!

Ook zitten kinderen en jongeren veel vaker stil dan vroeger. Misschien verkies jij een middagje gamen zelf ook wel boven een paar uur buiten spelen. Terwijl bewegen juist goed voor je is!

Lastig volhouden
De onderzoekers zien dat natuurlijk liever anders. ‘Veel bewegen, niet roken, gezond eten en netjes op gewicht blijven!’, adviseren ze iedereen, jong of oud. Maar dat blijkt lastiger dan gedacht. Van iedere tien mensen die meededen aan het onderzoek, was er maar één die dat echt vele jaren wist vol te houden.  

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

maar hamburgers zijn gezond hoor want er zit vlees brood en sla op dus het is gewoon gezond Juichen Blij Oeps Vraagtzichaf Rentweg Duimomlaag Duimomhoog Oeps Oeps Oeps Blij Juichen Duimomlaag Rentweg Vraagtzichaf Blij Duimomhoog Juichen Duimomlaag

Ik sport veel

Zie je wel

gezond leven dus

Ik sport veel en game niet super vaak ik speel vaak buiten en eet gezond dus dat onderzoek klopt niet helemaal

ik vind dat kinderen gezond moeten eten en soms wel is ongezond

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps