Foto Dreamstime

Honderd worden steeds gewoner

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Heb jij ook overgrootoma van over de honderd? Een hele oude opa of oma is tegenwoordig minder bijzonder dan vroeger.

Steeds meer Nederlanders worden heel oud. Vorige maand waren 1633 mensen zelfs ouder dan honderd jaar. Dertig jaar geleden waren er nog geen 350 Nederlanders ouder dan honderd. Nu zijn er zelfs 62 mensen die ouder dan 105 jaar zijn. De oudste Nederlander is Grietje Jansen-Anker uit Rotterdam. Zij is 111 jaar.

De oudste man van Nederland is Jos Wijnant uit Den Bosch. Hij viert vrijdag zijn 107e verjaardagsfeestje samen met zijn vier kinderen, dertien kleinkinderen en zestien achterkleinkinderen.

Drie Nederlanders zijn nog in de negentiende eeuw geboren, zij zijn dus geboren in een jaar dat begint met 18. Die alleroudste Nederlanders zijn allemaal vrouwen. Vrouwen hebben veel meer kans dan mannen om heel oud te worden. Van de acht mensen die ouder dan honderd zijn, is er maar één man. Hoe het komt dat vrouwen vaker heel oud worden, is onbekend.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

De zus van mijn opa is afgelopen week 106 geworden! En ze heeft het beste boterkoeken recept van de hele wereld!

http://www.vlagtwedde.nl
/Vlagtwedde/System/NL/Actueel/
Persberichten/
20090317_oudste_inwoonster_106_jaar.aspx

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.