Foto EPA

Hulpactie tegen honger

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Bouwien Jansen
Bouwien
Jansen

Ben jij blij dat het eindelijk is opgehouden met regenen? In veel Afrikaanse landen snakken ze juist naar een bui. Het is er extreem droog. Miljoenen mensen hebben daardoor honger en dorst. Een grote hulporganisatie wil er iets aan doen.

'Een stille ramp'. Zo noemt hulporganisatie het Rode Kruis de problemen in Afrika. In het land Ethiopië is het in de afgelopen vijftig jaar niet meer zo gortdroog geweest. Daardoor gaan veel gewassen dood en hebben mensen honger.

In Malawi, Swaziland en Zimbabwe is de noodtoestand uitgeroepen. En ook in Kenia, Sudan en Somalië zorgt de droogte voor grote problemen.

El Niño

Het is allemaal de schuld van El Niño. Dat is een weerverschijnsel dat eens in de drie tot zeven jaar opduikt. Het zorgt ervoor dat het water in sommige delen van de Stille Oceaan een paar graden warmer wordt.

Dat klinkt als iets kleins, maar de gevolgen zijn enorm. Op verschillende plekken van de wereld is het sinds januari extreem nat of juist superdroog.

Elf miljoen

Deze week heeft het Rode Kruis een gironummer geopend waarop mensen geld kunnen storten. De hulporganisatie heeft ongeveer elf miljoen euro nodig. Vooral voor voedsel en medicijnen.

Maar er is ook behoefte aan waterputten en aan tabletten waarmee je drinkwater kunt zuiveren. Bovendien moeten boeren informatie krijgen over andere gewassen, die beter tegen droogte kunnen.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Best raar, hier hopen we dat de regen verdwijnt maar daar snakken ze ernaar Duimomhoog .
We moeten gwn van land verwisselen en dan moet ze daar gwn pompen plaatsen Blij .
En als dat niet kan dan ga ik gwn iets uitvinden zodat ik het weer kan veranderen Blij .
DAT IS GWN ECHT EEN PERFECT PLAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zielig voor die mensen Duimomlaag maar ik hou van regen maar altijd regen is niet leuk Duimomlaag en hun vinden regen hun aller liefste harten wens?! Vraagtzichaf

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps