Inky vindt de vrijheid

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Inky de inktvis woonde in een groot aquarium in Nieuw-Zeeland. Hoewel hij goed werd verzorgd, miste hij de zee. Op een dag besloot hij op avontuur te gaan. Hij ontsnapte via een een kier in het aquariumdeksel. 

Via een afvoerbuis zwom het beest naar de oceaan, zijn vrijheid tegemoet. Het verhaal van Inky klinkt misschien als een sprookje, maar het gebeurde onlangs écht. 

Beveiligingscamera's
De verzorgers van het Nationaal Aquarium van Nieuw-Zeeland wisten niet wat ze zagen toen ze laatst naar het aquarium van Inky liepen om hem te voeren. Hij was weg! Eerst snapten ze er niks van, maar na het bekijken van de beelden van de beveiligingscamera's begrepen ze ineens wat er was gebeurd.

Inky had zich tussen een kier van het deksel gewurmd en was ontsnapt. Hij was wat over de grond gaan schuivelen en vond toen toevallig een afvoerbuis voor water waar hij in kroop. Dat was een gelukje, want die buis eindigde in zee!

Heel slim
De mensen van het aquarium zijn verbijsterd over de ontsnapactie van Inky. 'We wisten wel dat inktvissen heel slim kunnen zijn', vertelde directeur Rob Yarell aan een lokaal televisiestation, Maar Inky was toch nét weer een beetje slimmer dan we dachten.'

De ontsnapping van Inky was al een paar weken geleden, maar het aquarium heeft het nu pas bekendgemaakt. Eerst wilden ze de filmbeelden goed bekijken om heel zeker te weten wat er gebeurd was.

Friemelen
Hoe goed octopussen zich door smalle gaatjes kunnen friemelen, zie je in dit filmpje waar een (andere) octupus zich in en uit een flesje wurmt.

[embed width=459 height=344 class=left thumbnail=https://i.ytimg.com/vi/DT97tS_XeaU/hqdefault.jpg?r]http://youtu.be/DT97t...

 

 

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

WOW echt VET COOL Rentweg Rentweg Rentweg Rentweg Rentweg Rentweg Rentweg Rentweg Rentweg Rentweg Rentweg Rentweg Rentweg Rentweg Rentweg Rentweg Rentweg Rentweg Rentweg Rentweg Rentweg Rentweg Rentweg Rentweg Rentweg Rentweg Rentweg Rentweg Rentweg Rentweg Rentweg Rentweg Rentweg Rentweg Rentweg Rentweg Rentweg Rentweg Rentweg Rentweg Rentweg Rentweg Rentweg Rentweg Rentweg Rentweg Rentweg Rentweg ...

Ik wist niet dat inktvissen zoooo slim zijn Vraagtzichaf Vraagtzichaf

Echt gaaf en bijzonder Rentweg Rentweg Duimomhoog Oeps

woo vet cool hoor inktvis

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.