Foto's Facebook.com/Kyoto.Univ

Japanners bakken taart van apenpoep

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

Studenten aan de universiteit van de Japanse stad Kyoto hebben vorige week een bijzondere cheesecake gebakken. Ze maakten de taart met bacteriën uit de darmen en poep van gorilla’s…

De bacterie werd in 2009 ontdekt in Gabon door het onderzoeksteam van Juichi Yamagiwa. Hij is nu de baas van de Japanse universiteit. Om het nieuwe universiteitshoofd te eren, gebruikte een groep studenten zijn ontdekking om yoghurt mee te maken. En van die yoghurt maakten ze daarna cheesecake.

Belangrijke bacteriën
Nou klinkt zo’n gorilladarmbacterie heel vies, maar dit soort bacteriën spelen ook in jouw lijf een belangrijke rol bij je gezondheid. En de ‘gewone’ yoghurt die je weleens als toetje eet? Ook die wordt gemaakt met dit soort bacteriën. ‘Gorilla cheesecake’ is dus eigenlijk zo gek nog niet.

Bananensmaak
De taart had de smaken banaan en gember en kostte 2,90 euro per bordje. Er waren maar 150 puntjes. Maar als er veel mensen om vragen, komt het toetje misschien standaard op het universiteitsmenu te staan. Yamagiwa nam zelf ook een hapje. ‘Ik hoop dat gasten die deze cake eten, zich een gorilla voelen en de wereld vanuit een ander perspectief proberen te zien’, zei hij.

Cheesecake gorillapoep hapje


Bron: Rocketnews24.com

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Zo vies jakkes!! Duimomhoog

ziet er VIES uit Rentweg Rentweg Duimomhoog Duimomhoog

lekkerrrr ik wil een taart van apenpoep op mijn verjaardag ( ͡° ͜ʖ ͡°)

erg smerig en mensen in Japan Rentweg Rentweg Rentweg eten het gewoon zonder problemen

omg een cake van apenpoep WTF Duimomhoog

omg wie heeft dit bedacht Vraagtzichaf

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.